• BIST 9524.59
  • Altın 2484.08
  • Dolar 32.5023
  • Euro 34.683
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

Meteoroloji vatandaşlara kar uyarısı yaptı

Meteoroloji vatandaşlara kar uyarısı yaptı
Meteoroloji’nin günler önce haber verdiği kar yağışı başladı. Büyükçekmece, Beylikdüzü, Hadımköy gibi İstanbul’un batısında kalan yerlerde saat 04.30 sıralarında kar yağışı görüldü.

 

Kar yağışı İstanbulluları yolda yakaladı. Her iki köprüde de trafik yoğun. THY’nin bazı seferleri iptal oldu. Birçok ilde okullar tatil edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, vatandaşlara “Mecbur kalmadıkça dışarı çıkmayın” uyarısında bulundu.
 
Kar yağışı hafif şekilde devam ederken, park, bahçeler, yollar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’ne ait karla mücadele ekipleri yollarda hazır bekletiliyor. Yetkililer kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
 
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara’nın doğusu ile Batı Karadeniz’de bugün öğle saatlerinden itibaren kar yağışı beklendiğini açıkladı. İstanbul’da kar yağışının bugün öğleden sonra ve yarın daha da kuvvetleneceğinin belirtilmesi yetkilileri alarm durumuna geçirdi.
 
İstanbul Valiliği bir açıklama yaparak, kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için vatandaşlara “zorunlu olmadıkça özel araçlarla trafiğe çıkmayın” çağrısında bulundu. Ayrıca, araçlarda zincir, takoz ve çekme halatı bulundurmaları, kural dışı ve trafik seyrini tehlikeye atacak davranışlardan kaçınmaları, trafik işaretlerine uyularak, don ve buzlanmaya karşı tedbirli olmaları istendi.
 
Topbaş: Hazırlıklıyız
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Afet Koordinasyon Merkezi’nde (AKOM) dün düzenlediği basın toplantısında, İstanbulluları olası yoğun kar yağışına karşı uyardı. Topbaş, “Hazırlıklarımızı yapıp gerekli önlemleri aldık. Kent yaşamını olumsuz etkilememenin yolu, beraberce hareket etmektir. Kış şartlarında, hele kar ve yağmurlu havalarda trafiğe çıkanların çok daha dikkatli olması gerekmektedir” diye konuştu. Topbaş yaşlı, hasta ve hamile vatandaşlara karlı havalarda dışarı çıkmamaları ricasında bulunarak, “İstanbullular’ın desteğiyle kar yağışını kentte sıkıntısız bir şekilde atlatmayı arzu ediyoruz” dedi.
 
Kar lastiği uyarısı
 
Sürücüleri kar lastiği takmaları konusunda uyaran Topbaş, yoğun kar yağışında mümkün mertebe toplu taşıma araçlarının kullanılmasını önerdi. Topbaş, “Olası kar yağışına karşı 908 araç ve 2 bin 266 personelimiz hazır beklemektedir. Sokakta kalan insanlarımızın himayeye alınması çalışmaları yapıldı. 250 evsiz vatandaşımızı Metin Oktay Spor Tesisi’nde misafirimiz ediyoruz” bilgisini de verdi.
 
Alınan önlemler
 
İstanbul Büyükşehir Belediyesi,  3 bin 500 km’lik yol ağında tedbir aldı. Metrobüs ve otobüs seferleri artırılacak, 1200 ek sefer düzenlenecek İstanbul Şehir Hatları vapurları, yoğunluğa göre ek sefer yapacak.Trafik ekipleri, kış lastiği uygulamasıyla ilgili denetim yapılacak. 82 ayrı noktada 2 bin ton solüsyon 220 bin ton tuz depolandı.
 
Kritik kavşaklarda 40 kurtarıcı 24 saat bekletilecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim