• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Meteoroloji'den fırtına uyarısı yapıldı

Meteoroloji'den fırtına uyarısı yapıldı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ‘acil’ kodu ile yayınladığı uyarıda, aralarında Çanakkale de bulunan bazı illerde fırtına beklendiğini duyurdu.

Meteoroloji'den fırtına uyarısı yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ‘acil’ kodu ile yayınladığı uyarıda, aralarında Çanakkale de bulunan bazı illerde fırtına beklendiğini duyurdu.

Bugün 6 ile 8 kuvvetinde (60-80 km hızla) esmesi beklenen fırtınanın yarın 9-10 kuvvetine dönüşebileceği uyarısında bulunuldu. Balıkçılar dün itibarıyla güvenli limanlara sığınırken, bugün boğazdan geçecek gemilerin Karanlık Liman’a sığınmaları bekleniyor. Türkiye’nin büyük bölümünde bugün itibarıyla yeni soğuk hava dalgası beklenirken, meteoroloji bir de fırtınayla ilgili uyarılanda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü’ne ‘acil’ koduyla gönderdiği uyarıda, aralarında Çanakkale ilinin de bulunduğu Marmara’da Pazartesi öğle saatlerinden sonra (bugün) 6 ila 8 kuvvetinde esecek rüzgarın, Salı sabah saatlerinde 7 ila 9 kuvvetine dönüşeceği uyarısında bulundu. Yine Çanakkale’nin Küçukkuyu ve Bozcaada’nın da aralarında bulunduğu Kuzey Ege’de bugün sabah saatlerinde 6 ila 8 kuvvetinde esecek rüzgarın, akşam saatlerinden sonra 9 ila 10 kuvvetine dönüşeceğini belirten meteoroloji, deniz ulaşımında aksamalar yaşanabileceğini belirterek, küçük tonajlı gemilerin seyrine olanak bulunmadığı uyarılarında bulundu.

Meteoroloji’nin hava tahmin raporunun Çanakkale Boğazı’nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ yetkililerine de iletildiği ve şirket yetkililerinin araba vapurları kaptanlarına bu bilgilerin ulaştırdığı öğrenildi. Fırtına nedeniyle küçük balıkçıların bugün ve yarın itibarıyla denize açılmalarına da izin verilmeyeceği bildirildi. Meteoroloji’nin bu uyarısından sonra Çanakkale limanlarına kayıtlı büyük balıkçı teknelerinin dün itibarıyla güvenli limanlara sığındıkları öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim