• BIST 8980.39
  • Altın 2284.818
  • Dolar 32.3279
  • Euro 35.0498
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Metin Kalkavan'dan Tunç Kurtluoğlu'na sert yanıt

Metin Kalkavan'dan Tunç Kurtluoğlu'na sert yanıt
İMEAK DTO Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kurtluoğlu, DTO Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, meslek komitelerinin ve DTO Yönetim Kurulu’nun çalışmalarda başarısız kaldığını iddia etti.

İMEAK DTO Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kurtluoğlu,  meslek komitelerinde hiçbir başarı elde edilemediğini söyleyerek, “Meslek komitelerinde ciddi özeleştiri yapacak olursak hiçbir yol katedilemediğini görüyoruz. Bütün çabalarımıza rağmen geçen dönemlerin iki üç katı efor sarfetmemize rağmen beceremiyoruz. Kendimizin özeleştirisini yaptıktan sonra yönetim kurulumuzun da gerek konulara ilişkin çözüm oluşturulmasında gerekse seçim sonrası verimli bir çalışmanın organize edilmesi konusunda başarısız kaldıklarını iletmek isterim” dedi.

Sahil güvenlikle ilgili uygulamalarda sıkıntı yaşadıklarını da vurgulayan Kurtluoğlu, “Çevre Bakanlığı mavi kart uygulamasında, mavi kart uygulama alanlarına yurtdışından gelen teknelerin 48 saat içinde mavi kart edinmeleri ibaresine yer veriyor. Bodrum’a doksan metre boyunda bir yat geldi, değeri altmış milyon Euro. 18 Mart sabahı 8:45’de tekne Bodrum Limanı önüne demirledi. Günlük harcaması yaklaşık 15-20 bin dolar civarında, 21 personel var, 12 yolcu kapasiteli. 18’inde  8:45’de demirleyen tekne 19 Mart saat 16:00 civarında bütün işlemlerini tamamladı. 20 Mart sabah 11:00’de mavi kartı getirilip tekneye verildi fakat bu işlemden tam yarım saat önce yani  kırk sekiz deniz saatinden sonra tekneye çıkıldı. Teknenin demirleme saatine bakılarak 8:45 tespit edildi saat 10:15 olduğu için bir buçuk saatlik bir fark beş dakikalık bir gecikme ile 11 bin lira ceza kesildi. Angelo ismindeki kaptan altına imzasını atmamasına rağmen ceza kesildi, parayı hemen yatırdılar ve oradan uzaklaştılar. Marmaris ve oradan tekne Rodos’a geçti. Şimdi bütün otoriteler buradayken paylaşmak istedim” diye konuştu.

KALKAVAN: ÖNCE KOMİTELERİN AMACINI BİLMEK LAZIM

İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, İMEAK DTO Bodrum Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Tunç Kurtluoğlu’na yanıt vererek, öncelikle herkesin fikrine saygılı olduklarını belirtti. Kalkavan, “Bizim yeterince çalışmadığımızı söylediniz, komitelerin yeterince çalışmadığını söylediniz, öncelikle toplantıları bilmek lazım. Gerçekten herkesin konuşup muhalefet yapmasını canı gönülden isterim. Ama komitelerin amacı, komite toplantılarının amacını bilmek lazım. Meslek komitesi sorunların devlete aktarılıp, bürokrasiye aktarılıp orada canlı interaktif olarak çözüm bulunabilmesidir. Orada moderatörlüğü ben yapsam da orada başkanlığı müsteşarım yapar. Her toplantıya geldiğinde bir önceki toplantıda ne vardı, ne yazmıştık, ne çözdük, neleri çözümleyebildik diye senede iki kere yapmaya çalıştığımız toplantılardır. Burada gerçekten birşeyler yapılmıyorsa, gerçek sorunların dile getirilemediği ve belirtilemediği içindir. Aksi taktirde o toplantı ortalama 3 saat sürer. Her toplantının belli konsepti ve süresi var. Toplantıları ben yönetiyorum, bazı arkadaşlar diktatör diyebilir ama kendi görüşürüdür. Buna cevap vermeye, çok da kurcalamaya gerek yok” dedi.
Kalkavan, sözlerine şöyle devam etti;

Çalışanlara da emek verenlere de haksızlık yapılıyor. Bu müsteşar olabilir, biz olabiliriz veya herhangi birisi olabilir. Tunç Bey’in verdiği örnekte, tabi ki 90 metrelik bir yatın kimse Türkiye’den kopmasını istemez. Yanılmıyorsam 49 saat olmuş değil mi? Şimdi bu boydaki bir yat acentasız Türkiye’ye giriş yapabilir mi? Tabi ki yapamaz. 48 saatte bugün mavi kartı gidersiniz yarım saatte alıp gelirsiniz. Mavi kart o kadar basit bir uygulamadır ki. Gelişmiş ülkelerle gelişmemiş ülkelerin gerçek farkı şudur; birisi kuralını yapar, uygular, birisi kuralını yapar adamına göre bozar. Şimdi 90 metrelik yat diye onun için kuralı bozamayız. Ancak adamın oradan döndürülmesi de doğru birşey değil.

Haber - Sinan SAYGI - Deniz Haber Ajansı

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim