• BIST 8977.96
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Metro ile Metrobüs birbirine bağlandı

Metro ile Metrobüs birbirine bağlandı
İstanbul metrosu Gayrettepe istasyonu ile Zincirlikuyu metrobüs durağı arasında yaya ulaşımını sağlamak üzere yapılan "Metro-Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli" açıldı.

İstanbul metrosu Gayrettepe istasyonu ile Zincirlikuyu metrobüs durağı arasında yaya ulaşımını sağlamak üzere yapılan "Metro-Metrobüs Yaya Bağlantı Tüneli" açıldı.

İstanbul'un en yoğun istasyonlarından biri olan Zincirlikuyu metrobüs istasyonu, yaya erişimleri de yeniden düzenlenerek, özürlülere uygun hale getirildi. Metrobüsü kullanan yolcular, tünelden metroya rahatlıkla ulaşabilecek.

Vatandaşlar, bugün hizmete açılan yaya tünelini, memnuniyetle karşıladı. Metro ve metrobüs hattını kullanarak işe giden 51 yaşındaki Şaban Öner, Avcılar'da oturduğunu iş yerinin ise Taksim'de olduğunu söyledi.

Uygulamadan memnun olduğunu ifade eden Öner, "Güzel ve temiz bir hizmet olmuş. Bizim için sevindirici oldu. En fazla kış aylarında yağışlı havalarda rahatsız oluyorduk. Yaz mevsiminde de havaların sıcak olması etkiliyordu. Şimdi ise klimalı bir tünelde yürüyoruz" diye konuştu.

Bahçelievler'den Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiğini söyleyen 18 yaşındaki Emre Öztürk ise daha önce birkaç kez metrobüs hattından Gayrettepe metrosuna geçmek için üst geçidi kullandığını anlattı.

Yaya tünelinin büyük rahatlık sağladığını vurgulayan Öztürk, "Dışarıda sıcaktan, yağmurdan etkilenebiliyorsunuz. Ancak klimalı tünelde yürüyen merdiven sistemiyle daha rahat bir şekilde ulaşım sağlıyorsunuz" dedi.

Tünelin teknik özellikleri

Yapımı tamamlanan 906 metre uzunluğundaki tünelde, 14 yürüyen bant, 11 asansör, 6 yürüyen merdiven, 8 acil durum bas konuş telefon cihazı, 152 acil durum hoparlörü, 224 yangın dedektörü, 31 yangın butonu, 23 yangın flaşörü, 17 teknik odalarda sirenli flaşör, 2 yolcu bilgilendirme ekranı hizmet veriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim