• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Metro, MEPET için Awa Invest ile anlaşma imzaladı

Metro, MEPET için Awa Invest ile anlaşma imzaladı
Metro Holding, Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, MEPET'in satışı için Awa Invest ile gizlilik sözleşmesi imzalandığını bildirdi.

Metro Holding'in dinlenme tesisleri ve akaryakıt istasyonları sektöründe faaliyet gösteren iştiraki Mepet ikinci kez satış konusu oldu. bu yılın başında Mepet'in satışı için Lukoil'le masaya oturan Metro Holding, yaklaşık 5 ay süren görüşmelerin ardından bir anlaşma sağlayamadan masadan kalkmıştı. Galip Öztürk şimdi ise Mepet'i İngiliz yatırım danışmanlığı ve servet yönetimi şirketi Awa Invest'e satmak için harekete geçti.

Şirketten KAP'a yapılan açıklamada, "İştiraklerimizden MEPET A.Ş.'nin hisselerinin satışı ve/veya ortaklık konuları kapsamında görüşmelere başlamak üzere merkez adresi, Suite B 29 Harley street WIG 9QR London/UK olan AWA INVEST LIMITED Şirketi ile 26.06.2014 tarihinde gizlilik sözleşmesi imzalanmıştır" denildi.

25 akaryakıt istasyonu, 16 dinlenme tesisi var

MEPET'in piyasa değeri 363 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Halka açık konumdaki MEPET bünyesinde 25 akaryakıt istasyonu, 16 tane de dinlenme tesisi bulunuyor.

Başında işadamı Galip Öztürk’ün olduğu otobüsçü Metro'nun hazır giyim macerası kısa sürdü. Aralık ayında Herry Hazır giyim'in yüzde 38 hissesini 18.3 milyon liraya alarak büyük hedeflerle sektöre giren şirket geçtiğimiz günlerde hisselerini devrederek sektörden ayrıldı.

Mepet'te yüzde 70 paya sahip olan Metro Holding ayrıca Turizm, ulaştırma, gıda, madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteriyor.

Herry hisselerini Kaplan Giyim'e devretmişti

Geçtiğimiz yılın sonunda Türkiye'nin önde gelen kadın hazır giyim markası Herry'nin yüzde 38 hissesini satın alan Metro, Mayıs ayı içerisinde paylarını Kaplan Giyim'e devrederek şirketten ayrılmıştı. Aralık ayında 18.3 milyon liraya hisseleri alan Metro Holding'in patronu Galip Öztürk, satışı ise 20.4 milyon lira karşılığında yaptı. Böylece şirket bu alım satımdan 5 ayda 2 milyon lira kâr elde etti. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim