• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Metrobüs 29 Ekim'de Beylikdüzü'nde olacak

Metrobüs 29 Ekim'de Beylikdüzü'nde olacak
Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs hattı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştiriliyor.

29 Ekim’de Beylikdüzü’nde

Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs hattı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştiriliyor

İnşaat çalışmaları devam eden Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs hattı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na yetiştiriliyor. 24 saat çalışacak hattın açılmasıyla Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arası

83 dakikaya inecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, dün yapımı süren Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı’nda incelemelerde bulundu. Hattın önümüzdeki 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda hizmete gireceğini belirten Topbaş, hattın açılmasıyla birlikte Beylikdüzü’nden metrobüse binen bir yolcunun 83 dakikada Söğütlüçeşme’ye ulaşabileceğini dile getirdi. Topbaş özetle şöyle konuştu:

“Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs Hattı dünyadaki toplu taşıma sistemlerinin aksine 24 saat çalışacak. İstanbul’daki en büyük yatırım kalemimizi ulaşım oluşturuyor. Dönemimizde sadece ulaşıma 19.2 milyar TL para harcayarak çok önemli karayolu ve raylı sistem yatırımları hayata geçirdik. Göreve geldiğimizde İstanbul’da günde 11 milyon insan hareketi vardı, bugün bu sayı 24 milyona ulaştı ve gelecekte 40-45 milyona ulaşması bekleniyor. Avcılar-Söğütlüçeşme arasında hizmet veren metrobüs hattının Beylikdüzü, Esenyurt’a kadar uzatılması talebi sürekli dile getiriliyordu. Bu sistemi yaparken günde 300-400 bin kişi kullanır diye düşünüyorduk. Şu anda 700 binleri geçtik. Metrobüs çok önemli bir taşıma aksı olarak ortaya çıktı ve dünyaya model oldu. Metrobüsümüz, başkanlığını yaptığım UCLG’e de gündeme gelen dünyaya model olan bir sistem. Ucuz ve doğru bir taşıma sistemi olarak kabul ediliyor.

Şu anda 33 metrobüs durağı var. Yeni hatta 10 durak daha olacak. Böylece metrobüs 43 istasyonlu, günde 1 milyon yolcuyu ucuz, hızlı ve konforlu taşıyan dev bir sistem olacak. 32 saniyede bir araç kaldıracağız ve insanlar hiç beklemeden erişim imkanına kavuşacak.”

E-5’in bir bölümü yeraltına alınıyor. 150 metrelik bir alanda 9 bin metrekarelik bir meydan oluşturulacak. Beylikdüzü ile Esenyurt’u birleştireceğiz. Yüzde 35’i tamamlanan inşaatın maliyeti meydan düzenlemesi ve istasyonlarla birlikte 110 milyon TL olacak. Bunlara ilave olarak 40 milyon TL maliyetle yeni otobüsler metrobüs hattına eklenecek.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim