• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Metrobüs hattı 29 Ekim'de açılacak

Metrobüs hattı 29 Ekim'de açılacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Avcılar-Beylikdüzü metrobüs çalışmalarının hızla devam ettiğini ve 29 Ekim’de açılışın gerçekleştirileceğini söyledi.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ve Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ile birlikte Beylikdüzü’nde bir basın toplantısı düzenleyen Başkan Topbaş, metrobüsün dünya çapında örnek teşkil eden bir hizmet olduğunu söyledi. Yapılan çalışmaları yerinde görmek ve incelemek amacıyla geldiğini ifade eden Topbaş, 15 Mart 2011 tarihinde temeli atılan Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattının 29 Ekim’e yetişeceğini ve bölge halkının iki bayramı birden yaşayacağını söyledi.

HATTIN ÜZERİNDE BİR KENT

Başkan Topbaş, “Metrobüs İstanbul’a adeta çağ atlatmıştır. Avcılar-Beylikdüzü çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Çalışmaların yüzde 30’u tamamlandı. Yeni hatta 150 metrelik bölüm yer altına alınıyor ve bu bölgede vatandaşlar karşıdan karşıya geçebilecek. Böylece E- 5 ve metrobüs hattının üzerinde bir kent meydanı da kazanmış oluyoruz” dedi.

32 SANİYETE BİR ARAÇ HAREKET EDECEK

Metrobüs inşaatının başlaması ile birlikte bölgede büyük bir canlanma başladığını ifade eden Topbaş, “Metrobüs çalışmalarıyla birlikte emlak fiyatlarının belli bir oranda artırdığını da gözlemliyoruz. Çalışma tamamlandığında 32 saniyede bir araç hareket edecek. Buna uygun araç sayısını artıracağız. Yaklaşık 106 milyon TL’lik bu yatırımla İstanbul’da her gün 1 milyonun üzerinde vatandaşımızı taşıyacağız” diye konuştu.

"ÇAMLIKTA ÇAY MOLASI"

Basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Başkan Topbaş, Uzun ve Kadıoğlu ile birlikte proje resminin önünde hatıra fotoğrafı çektirdi. Topbaş daha sonra beraberindekilerle birlikte, Beylikdüzü Belediyesi karşısındaki çamlığa gelerek, bir süre istirahat etti. Serin ortamda ikram edilen çayı yudumlayan Topbaş’a, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun tarafından çiçek takdim edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın basın toplantısına AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Celal Babayiğit, AK Parti Avcılar İlçe Başkanı Gürsel Balaban, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Beylikdüzü Belediyesi başkan yardımcıları, birim müdürleri, belediye meclis üyeleri, yüklenici firma yetkilileri ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim