• BIST 9079.97
  • Altın 2320.281
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9543
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Metrobüs, İETT'ye uluslararası ödül getirdi

Metrobüs, İETT'ye uluslararası ödül getirdi
İETT, Metrobüs projesiyle “Toplu Taşımaya Yönlendiren En İyi Toplu Ulaşım Modeli” olması nedeniyle UITP tarafından ödüllendirildi.

Metrobüse uluslararası ödül

İETT, Metrobüs projesiyle “Toplu Taşımaya Yönlendiren En İyi Toplu Ulaşım Modeli” olması nedeniyle UITP tarafından ödüllendirildi.

Uluslararası Toplu Taşıma Birliği (UITP) tarafından Dubai’de düzenlenen 59.Dünya Toplu Taşıma Kongresi’nde, Metrobüs projesi ile toplu taşımanın özendirilmesi ve artırılmasına yaptığı katkı nedeniyle İETT’ye bölgesel alanda Modal Shift (Toplu Taşımaya Yönlendiren En İyi Toplu Ulaşım Modeli) ile ödülü verildi.

43 ÜLKEDEN 155 PROJE YARIŞTI

43 ülkeden 155 projenin katıldığı yarışmayı Metrobüs projesiyle kazanan İETT’nin ödülü, UITP Genel Sekreteri Hans Rat tarafından İETT İşletmeleri Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı’ya takdim edildi. Ödül törenine birçok ülkeden toplu taşıma otoritelerinin üst düzey yöneticileri katılarak Metrobüs projesi dolayısıyla İETT’yi tebrik etti. Ödül töreninde bir konuşma yapan UITP Genel Sekreteri Hans Rat, UITP’nin 2025 yılına kadar toplu taşıma kullanımının iki katına çıkarılmasını hedeflediğini, ancak İstanbul’da şimdiden bunun gerçekleştirilmiş olmasının da gurur verici olduğunu ifade etti.

Kongre’de ayrıca Hayri Baraçlı, “Hızla büyüyen bir ekonomide toplu taşımacılığın rolü” konulu çalıştayda Metrobüs projesini, projenin İstanbul halkına kazandırdıklarını ve çevreye olan katkılarını anlattı. Dr. Baraçlı, ayrıca İETT’nin bilgi teknolojisi uygulamaları kapsamında İstanbul’da uygulanan bilet entegrasyon sisteminin hayata geçirildiğini ve tüm toplu taşıma araçlarında bu sistemin kullanıldığını ifade etti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim