• BIST 9524.59
  • Altın 2526.18
  • Dolar 32.5817
  • Euro 34.5575
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Metrobüs, Ukrayna’ya örnek oluyor

Metrobüs, Ukrayna’ya örnek oluyor
Ukrayna’nın ikinci büyük kenti Harkov’dan gelen belediye heyeti, Marmara Belediyeler Birliği’ni ziyaret ederek Türk Belediye Sistemi hakkında bilgi aldı.

Metrobüs, Ukrayna’ya örnek oluyor

Ukrayna’nın ikinci büyük kenti Harkov’dan gelen belediye heyeti, Marmara Belediyeler Birliği’ni ziyaret ederek Türk Belediye Sistemi hakkında bilgi aldı.

Ukrayna heyeti, İstanbul’un ulaşım sistemi ve Metrobüs uygulamalarıyla ilgili, birlik yetkililerinden önbilgi aldı.
Ukrayna’nın Harkov (Kharkov) Belediye Başkan Vekili Igor Terehov ve beraberindeki heyet, Marmara Belediyeler Birliği’ne ziyarette bulundu. Metrobüs uygulamasını incelemek üzere gelen heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden önce, Türk belediyecilik sistemi hakkında bilgi almak üzere Birlik Genel Sekreteri Doç. Dr. Recep Bozlağan’la görüştü.

“METROBÜS BALIK KILÇIĞI GİBİ OLACAK”

Metrobüs uygulamasının son altı ay içerisinde İspanya, Portekiz, Suudi Arabistan, Rusya ve Suriye tarafından incelendiğini ve bu ülkelerin çeşitli şehirlerinde uygulamaya koymak üzere yasal çalışmaların başlatıldığını hatırlatarak sözlerine başlayan Birlik Genel Sekreteri Recep Bozlağan, “Günde yedi yüz bin kişi kullanıyor. Metrobüs hizmeti, başkanın en başarılı icraatlarından biri olup, seçimlerin kazanılmasında da katkısı oldu. Metrobüsün itilmesi, medya ve siyasi organlar tarafından manipüle edildi. Vatandaş metrobüsten çok memnun. İBB’nin yeni yatırımlarıyla kullanıcı sayıcı bir milyonu geçecek. Metrobüs balık kılçığı gibi olacak ve yan hatlarla desteklenecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin alternatif hatlar üzerindeki çalışmaları da devam ediyor” dedi.

“KİMSE YER ALTINDA SEYAHAT ETMEK İSTEMEZ”

Doç. Dr. Recep Bozlağan, “Metrobüs’ün insani anlamda üstünlükleri var. Ne İngiltere, ne Fransa, ne de Türkiye’de hiç kimse yerin 30 -40 metre altına inip, yer altı canlıları gibi seyahat etmek istemez. İnsanoğlu yeryüzünde yaşamak üzere yaratılmıştır. Metrobüs’ün metrodan farkı da, bu üstünlüğüdür” diyerek sözlerini tamamladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim