• BIST 9645.02
  • Altın 2412.895
  • Dolar 32.5807
  • Euro 34.7809
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 19 °C

Metrobüsün bitişi 3 ay daha gecikecek

Metrobüsün bitişi 3 ay daha gecikecek
Avcılar-Beylikdüzü arasında yapımı devam eden Metrobüs inşaatında aksilikler bitmek bilmiyor.

Metrobüs 3 ay daha gecikecek! 

Avcılar-Beylikdüzü arasında yapımı devam eden Metrobüs inşaatında aksilikler bitmek bilmiyor.

Temel atma töreninde, 29 Ekim’de devreye gireceği söylenen, Ekim’de bitiş tarihi Aralık’a ertelenen, Aralık ayında Şubat’ta tamamlanacak denilen hat, Şubat ayının sonuna yaklaşılırken bitecek gibi görünmüyor.

Hattın büyük bir kısmında beton ve asfalt işlemi bitmiş olmasına rağmen, hattın altındaki kanalizasyon boruları hasar gördüğü için beton ve asfalt kırılarak yeni kanalizasyon boruları döşenmeye başladı.

BORULAR TEKRAR DEĞİŞTİ

Yetkililerden alınan bilgilere göre, hatta döşenen kanalizasyon borularının büyük kısmının hasar gördüğü ve yeniden döşendiği aktarıldı. Şubat ayının başında başlayan kanalizasyon borularının değiştirilme çalışması tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar sırasında hattan çıkartılan kırık borular ve hafriyat Saadetdere kavşağına döküldü.

ÜST GEÇİT AÇILAMADI

Pazartesi günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan resmi açıklamada, “Yetkililer, bölgede inşaatı devam eden bütün üsgeçitleri 24 Şubat 2012 Cuma günü vatandaşların kullanımına açmaya hedeflediklerini kaydetti.” denilmişti.

Parseller’deki üst geçitteki çalışmalar 25 Şubat Cumartesi günü devam ediyordu. Hatta yapılan yeni üst geçitlerin kısa sürede açılması ise şimdilik imkansız görünüyor. Foto galeri bölümümüzde hattaki üst geçitlerin son durumunu görebilirsiniz.

ÜÇ AY DAHA SÜREBİLİR

Avcılar-Beylikdüzü Metrobüs hattının ne zaman açılacağıyla ilgili resmi bir bilgi verilmezken, çalışmaları devam eden ekip üç aylık bir çalışma planı olduğunu aktardı. Daha önce Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, sözleşmeye göre hattın resmi teslim tarihinin Mart olduğunu bildirmişti.

ŞUBAT'TA SARKTIĞI İÇİN ÖZÜR DİLEMİŞTİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Ocak ayında Şubat'ta hattın açılacağını söyleyip, gecikme nödeniyle özür dilemişti. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim