• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

Metro'da öncelikli hedef "Kalite ve Eğitim"

Metro'da öncelikli hedef "Kalite ve Eğitim"
2012’yi “ Eğitim ve Kalite” yılı ilan eden Metro Turizm, eğitim çalışmalarında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden destek alacak.

Metro Turizm’in 2012 hedefinde öncelik “KALİTE VE EĞİTİM“

2012’yi “ Eğitim ve Kalite” yılı ilan eden Metro Turizm, eğitim çalışmalarında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden destek alacak. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin rehberliğinde personelin yıl boyu eğitimden geçeceğini belirten Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Mert, “20 milyon yolcuyu taşırken konforlu bir hizmet sunmak istiyoruz. Bu nedenle 2012’yi eğitim yılı ilan ettik” dedi.

Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Mert 2012’yi “Eğitim ve kalite” yılı ilan ettiklerinin belirtirken, yıl boyu sürecek eğitimleri Yıldız Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirilen işbirliği ile yapılacak. Bu kapsamda Metro Turizm İstanbul Bölge Müdürlüğü çalışanlarına ilk ders, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek tarafından 23 Kasım Çarşamba günü Büyük İstanbul Otogarı Konferans Salonu’nda verildi.

Rektör Yüksek’in verdiği ilk derse Metro Turizm çalışanlarının yanı sıra Metro Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Mert, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Şenol Ayyıldız, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Danışmanı Muhammet Atilla Sevim ile Avrasya Terminal İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu ve Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Erdoğan da katıldı.

“20 milyon yolcu konforlu bir şekilde taşınacak”

İlk ders nedeniyle düzenlenen törende konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Sevgi Mert, “Türkiye’nin en büyük otobüs filosuna sahip olan firmamız Metro Turizm 2011 yılında 20 milyon yolcu hedefini yakalamanın mutluluğunu yaşıyor” diyerek, 2012’nin Kalite ve Eğitim Yılı ilan edildiğini dile getirdi. Mert şöyle konuştu: “Bugün de burada, 2012 Kalite ve Eğitim yılının açılışını yapmak, Yıldız Teknik Üniversitesi ile gerçekleştirdiğimiz eğitim işbirliğini tanıtmak için bir araya geldik Eğitim ve kalite anlamında hepimize çok önemli görevler düşüyor. 2012 yılında tüm çalışanlarımıza eğitim vereceğiz. Metro Turizm holdingimizin amiral gemisidir. Yolcularına “Konuğumuzsunuz” diye hitap eden şirketimizde hizmet kalitesi çıtasının sürekli yükselmesi için gerekli olan her şeyin yapılmasını bizden patronumuz Sayın Galip Öztürk istemektedir. Bu çalışmalar kapsamında eğitimlerin akademik bir anlayışla, bilimsel temelde gerçekleşebilmesi için Yıldız Teknik Üniversitesi eğitim çalışmalarımıza başlayacağız.”

Metro Turizm’in sadece nicel büyüklükleriyle değil, eğitim, kalite, süreklilik gibi kurumsallaşmanın temel unsurlarıyla da bu sektörde ilk sırada yer aldığını belirten Mert Metro Turizm’in bu eğitim atağının sonucunda daha eğitimli, daha bilinçli, müşteri memnuniyeti ilkesini çok daha fazla öne çıkaran ekiple çalışacağını ifade etti. Hedefimizi 20 milyon yolcu 2011 yılının hedefinin 20 milyon yolcu olduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Şenol Ayyıldız, “Bizim bu büyük hedefimizde  İstanbul bölgenin önemi çok büyüktür ve her zaman önde olmuştur. Şimdi 2012 yılına hazırlanıyoruz. 2011 bizim rekor yılımız oldu. 2012 yılında tüm bölgelerde yolcumuzu muhafaza etmeliyiz. 20 milyon yolcuyu bünyemizde tutarak büyümeliyiz. Bu hedefler doğrultusunda 2012 yılı bizim eğitim yılımız olacaktır. Yolcumuzun haklı takdirini kazanacağız. Holdingimizin yönetim kurulu Başkanı Sayın Galip Öztürk, yaptığı eğitim destekleriyle hep ön planda olmuştur. Biz de onun eğitim sevdasına layık olmak için çok çalışacağız” dedi.

Zor bir sektör

Karayolu yolcu taşıma sektörünün çok zor ve dikkat istediğini söyleyen Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de, Türkiye’de karayolu yolcu taşıma sektörün payının yüzde 90’larda olduğuna dikkat çekerek, sektörün son yıllarda üst düzeyde bir hizmet verdiğini kaydetti. Özellikle kısa mesafede yolcuların karayolunu tercih ettiğinin belirten Yüksek, sektördeki rekabetin üst düzeyde olduğuna dikkat çekerek sözlerine şöyle devam etti: “Eğitim her sektörün gelişmesini sağlar. Ülke bağımsızlığı eğitimden geçer. Bu nedenle sektörün çok iyi yönetilmesi lazım. Sizlerle çok önemli eğitim çalışmalarında beraber olacağız.”

Maliyet kontrolü için de eğitim şart

Toplantıya katılan Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet
Erdoğan ise, “Sektörde artan maliyetler nedeniyle D1 belgeli firma sayıları
azalıyor. Otobüsün yolda gitmesi zorlaşıyor. Artan maliyetleri kontrol etmek eğitimden geçer” diye konuştu.

Avrasya Terminal İşletmeleri yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yalamanoğlu
da “Toplantı salonunda böyle genç bir kadro görmek beni mutlu etti ve gurur duydum. Metro Turizm genç bir ekiple yönetiliyor. Metro Turizm’in kurumsal bir çalışma içinde idare edilmesi çok önemlidir” dedi.

2.20111124110543.jpg

3.20111124110553.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim