• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C

Metro'dan 30 milyon Euro'luk dev filo

Metro'dan 30 milyon Euro'luk dev filo
Türkiye'nin karayolu yolcu taşımacılığının önemli firması Metro Turizm, bu döneme kadar bir kerede yapılan en büyük araç alımıyla filosunu güçlendirdi.

Metro'dan 30 milyon Euro'luk dev filo

Türkiye'nin karayolu yolcu taşımacılığının önemli firması Metro Turizm, bu döneme kadar bir kerede yapılan en büyük araç alımıyla filosunu güçlendirdi.

Otobüs filosuna 100 adet Setra 416 GT-HD2 model araç ekleyen Metro Turizm, tek kalemde 30 milyon Euro'luk yatırım yaptı.

Metro Holding'in 29 şirketinden biri olan Metro Turizm, hedef büyüterek filosuna yeni araçlar ekleyerek otobüs sayısını bin 300'e çıkardı. Legend Riva Otel’de yapılan teslim törenine katılan Metro Turizm Genel Müdürü Şenol Ayyıldız ve Setra Satış Müdürü Metin Nur, firmanın geleceğe ilişkin projelerine ilişkin de bilgi verdi. 30 milyon Euro’luk yeni yatırımla Türkiye’nin en büyük toplu alımını gerçekleştiren Metro Turizm, filosuna 100 adet Setra 416 GT-HD2 model araç ekledi. Halen 76 ile günde 2 binden fazla sefer yapan Metro Holding’in amiral gemisi olarak kabul edilen Metro Turizm, bin 300 otobüsten oluşan filosuna, kendi için özel üretilen yeni araçlarla karayolu taşımacılığında son noktayı zorluyor. Üst seviyede güvenlik ve konfor içerdiği kadar, kişisel eğlencenin de düşünüldüğü son model araçlar, Türkiye yollarında boy göstermeye hazırlanıyor.

Otelcilik, Enerji, petrol, maden, gıda ve gıda perakendeciliği alanlarındaki yatırımlarına rağmen yurt genelinde 960 adet bilet satış ofisiyle kurumsallaşan Metro Turizm, son 1 yılda toplam 210 milyon TL yatırım ile 400 adet aracı filosuna kattı. Şehirlerarası karayolu taşımacılığında tek seferde yapılan en büyük otobüs yatırımı ile bir ilki gerçekleştiren Metro Turizm, filo yaş ortalaması ise 3,5 olarak belirlendi. 2010 yılında 15 milyona yakın yolcu taşıyan Metro Turizmin Genel Müdürü Şenol Ayyıldız, 2011 yılı hedeflerinin en az 18 milyon misafir olduğunu söyledi.

Filosuna kattığı yeni araçlarla bin 650 kişiye iş imkanı sunan Metro yetkilileri ayrıca yeni araçların ekonomiye yan katma değerlerle de (motorin, KDV, bakım v.b) 80 Milyon TL katkı sağlayacaklarını ifade ettiler. Metro Turizm’in en ekonomik fiyatlarla en konforlu yolculuğu sağlamayı amaçladığının altını çizen Genel Müdür Şenol Ayyıldız, "Otobüs ile seyahat ederken hayattan kopmazsınız. Televizyon seyreder, telefonla konuşur, internette gezersiniz" dedi Ayrıca bir yolcunun 100 kilometre taşınması için otobüslerin ortalama olarak 0.6 ile 0.9 litre arasında dizel yakıta ihtiyaç duyduğunu hatırlatan Metro Turizm yetkilileri, "Bir dizel otomobil ortalama olarak 5.9 litre yakıt, gazla çalışan bir otomobil 7.6 litre, bir uçak 6.6 litre ve hızlı tren 2.6 litre yakıt tüketmektedir. Bu açıdan bakıldığında başka hiçbir toplu yolcu taşımacılığı, enerjiyi daha etkin kullanmamaktadır" dediler.

Metro Turizm’in halen 90 personeli ile Çağrı merkezine de sahip olduğunu vurgulayan yetkililer, "Müşteri ilişkileri açısında da ihtiyaçların en etkili şekilde en kısa sürede karşılandığını" ifade ettiler.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim