• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

MHI en büyük LPG gemisini inşa ediyor

MHI en büyük LPG gemisini inşa ediyor
Mitsubishi Heavy Industries, Ltd (MHI) rekor büyüklükteki sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) tankeri inşası için Astomos Energy Corporation’dan sipariş aldı.

 

Mitsubishi En Büyük LPG gemisini inşa ediyor. Mitsubishi Heavy Industries, Ltd (MHI) rekor büyüklükteki sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) tankeri inşası için Astomos Energy Corporation’dan sipariş aldı. Sipariş edilen LPG gemisi büyük LPG terminallerinin gereksinimlerini karşılamak için ve bunu sağlayan dünya çapında bir enerji verimliliğinin sürerliliği için çok yönlülük sunuyor. Teslimat tarihi 2015 yılının ikinci yarısında planlanıyor.
 
MHI'nın Nagasaki Shipyard & Machinery tarafından inşa edilecek LPG taşıyıcısının uzunluğu (LOA) 230,0 metre ,48.300 ton brüt tonajı (t) ve dwt tonaj, genişlik 36.6m ve  draftı 11.1m ölçülerinde. Gemi 83.000 metreküp (m3) taşıma kapasitesine sahip olacak. MHI yeni inşasında eşsiz gövde tasarımı ve diğer özellikleriyle her koşulda üstün yakıt verimliliği ve olağanüstü çevre adaptasyonu ile LPG taşıyıcıları arasında önemli bir yerde olacak.
 
Astomos Enerji Şirketi şu anda 23 büyük ölçekte LPG gemisine sahip olmasının yanında şirkete ait altı gemi MHI tarafından inşa edilmiştir. Diğer 17 tane kiralanan LPG gemilerinden onbir tanesi yine MHI tarafından inşa edilmiştir. Bugün Astomos Enerji Şirketi, 2015 yılında 12(mtpy) payla yılda mevcut 10 milyon ton (mtpy) brüt taşıma kapasitesi ile LPG taşıma hacminde büyük bir artış hedeflemekte. Şirket yöneticileri ise bu sebeple LPG taşıma kapasitesini dahada genişletmek için orta vadeli bir iş planı geliştiriyor. Yeni verilen MHI siparişleride bu girişiminin bir parçası olarak görülüyor.
 
Astomos Enerji tarafından sipariş edilen MHI'nın en büyük LPG gemisi yeni genişletilen Panama Kanalı'ndan geçişini kolayca sağlayarak taşıdığı LPG miktarıyla LPG piyasasında önemli bir noktada bulunacak.
 
Pazar genişlemesi ile birlikte, uzun mesafelerde LPG taşıma eğilimi aynı oranda artmaktadır. İleriye yönelik olarak Astomos Enerji Şirketi daha proaktif tabanlı pazarlamanın izinde ve her zamankinden daha verimli LPG taşıyıcıları geliştireceğinin sinyallerini şimdiden veriyor.
 
mitsubishi.jpg
 
mitsubishi2.jpg
 
Deniz Haber Ajansı – Çağlar KILIÇ
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim