• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis: Hızlı tren tek başına yetmez

MHP Samsun Milletvekili Hüseyin Edis: Hızlı tren tek başına yetmez
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun Milletvekili Hüseyin Edis hızlı tren açıklamasında bulunarak, “Hızlı tren olmalı tabiki. Ancak hızlı tren tek başına yetmez, anlamlı olmaz” dedi.

Edis, Samsun’da hızlı tren konusunda verilen uğraşların takipçisi olduğunu ifade ederek konuylu ilgili açıklamalarda bulundu.

“Hızlı treni kim istemez. Samsun’un çağdaş, modern bir şehir olması hepimizin ortak gayreti” diyen Edis, “Ancak insanları amaçsız bir şekilde bir yerden bir yere taşımak ne kadar mantıklı. Öncelikle bu hizmetten tüm vatandaşlarımızın yararlanabileceği ekonomik bir güç oluşturmak şart. 6.5 milyar liraya mal olacağı belirlenen hızlı tren projesine mutlaka bir miktar daha bütçe ilave edilerek yük taşıma hattı da ilave edilmeli” şeklinde konuştu.

Parası olanın zaten uçak kullanarak istediği yere 1 saat gibi kısa bir sürede ulaşabildiğini kaydeden Edis, açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

“Bafra-Çarşamba Ovası gibi tarımda verimliliğin üst seviyede olduğu iki arazide üretilen ürünler üreticinin elinde kalıyor. Navlun gidereri yüzünden üretici ürününü satamıyor, geniş bir pazar ağı oluşturamıyor. Yani vatandaş üretiyor ancak ürününü satabileceği pazar alanı bulmakta, pazar alanı bulduğunda da ürününü oraya taşımakta maddi sıkıntı yaşıyor.

Mademki biz hızlı tren istiyoruz burada amacımız öncelikle ekonomik kalkınmaya destek olmak olmalı. Dünyaya bakın. Bir çok ülkede belli bir miktarın üzerinde yükü kargoyla taşıyamazsınız. Birini taşırken bir amacı olması lazım. Madem ki bunu yapıyoruz altı bucuk milyara bunu yapıyorsak, iki milyar daha koyup 5-10 metre ötesine bir çift yön daha yaparak hızlı yük taşımacılığını yapılabilir. Bu proje böyle düşünülmeli bence. O zaman Bafra’daki karpuz da Çarşamba daki şeftali tarlada kalmaz. Biz de Ankara’da kavunu 3 lira yerine 1 liraya yeriz. Köylü de ürününü 10 kuruşa değil 50 kuruşa satmış olur. Dolayısıyla hem üretici kazanacak hem tüketici kazanacak. Hızlı tren yapılırken bunun da düşünülmesi lazım.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim