• BIST 9142.4
  • Altın 2325.069
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9782
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

MHP'li Halaçoğlu tablet projesini sordu

MHP'li Halaçoğlu tablet projesini sordu
MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, öğrencilere tablet dağıtılmasını kapsayan "FATİH Projesi"nin aşamaları hakkında önerge verdi.

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, FATİH Projesi'nin aşamalarıyla ilgili soruları içeren önerge verdi. Halaçoğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu yazılı soru önergesinde, şu soruların cevaplandırılmasını istedi:

"Bugüne kadar kaç dersliğe LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanmıştır? Dağıtılan tablet bilgisayarların yazılım programlarının yüklenmesi tamamlanmış mıdır? Dağıtılan tablet bilgisayarların güncelleştirilmesi ne kadar sıklıkta yapılmaktadır? 

Adı geçen projeye ne kadar bütçe ayrılmış, bugüne kadar bütçenin ne kadarlık bölümü kullanılmıştır? 4 yıl içerisinde sadece yüzde 0,5'ine tablet bilgisayar dağıtılan yaklaşık 17 milyon öğrencimizin tamamının 1 yıl içerisinde bu projeden faydalanabileceği düşünülmekte midir? Haziran 2013'de gerçekleştirilen 10,6 milyon adet tablet alım ihalesinin değerlendirme süreci ne zaman sonlandırılarak öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılacaktır? Kasım 2013'de 9. sınıflara dağıtılmak üzere ihalesi yapılan 675 bin adet tablet bilgisayarın dağıtımı ne zaman yapılacaktır? Proje gereği her öğretmen ve öğrencimize dağıtılacağı belirtildiği üzere, yaklaşık 19 milyon olan öğretmen ve öğrencilerimizi düşündüğümüzde projenin kaç yılda tamamlanacağı planlanmaktadır?"

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim