• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

Michelin'den rekor yakıt tasarrufu

Michelin'den rekor yakıt tasarrufu
Michelin, enerji tasarrufu sağlayan lastikleri ile 20 yılda 15 milyar litrelik yakıt tasarrufu ve karbondioksit salınımında 38 milyon tondan fazla azalma sağladı.

Michelin, enerji tasarrufu sağlayan lastikleri ile 20 yılda 15 milyar litrelik yakıt tasarrufu ve karbondioksit salınımında 38 milyon tondan fazla azalma sağladı.

Michelin, karbon karasının silika ile kısmen değiştirilmesi sayesinde, “yeşil lastikler” olarak bilinen düşük yakıt tüketimi sağlayan birinci nesil lastiklerini piyasaya sürdü. MICHELIN Energy Saver yakıt tasarrufu sağlayan lastikler için kullanılan yeni nesil silika, karbon karasının neredeyse tamamının yerini almaktadır. Yeşil lastik konseptinin öncüsü Michelin, yeşil lastikler ilebugüne kadar 15 milyar litrelik yakıt tasarrufu ve  karbondioksit salınımında 38 milyon tondan fazla azalma sağlayarak çevreye katkıda bulundu.

Güvenlik, performans ve daha kısa fren mesafesi sağlayan Energy Saver lastikleri aynı zamanda yuvarlanma direncinin azaltılmasıyla da yakıt tasarrufunu sağlıyor, karbondioksit salınımını azaltıyor. Michelin Energy Saver bu özelliğiyle, otomobil üreticilerine de çevre koruma çözümleri arayışında önemli bir destek sağlıyor. Otomobil üreticilerinin mevcut araç serilerinde hiçbir değişiklik yapmalarına gerek kalmadan, CO2 emisyonlarında 2012 yılına kadar elde etmeleri gereken 30 g/km iyileşmenin ortalama 4 g/km’sini sağlayabiliyor.

Yakıt tüketiminin %20’sinin lastikten kaynaklandığını belirten Michelin Pazarlama Direktörü Sertan Akçagöz, “Michelin, tesislerin ve ürünlerin çevreye zararlı etkilerini azaltırken, hammadde seçiminden ömrünü tamamlamış lastiklerin geri kazanım ve yeniden kullanılmasına kadar, her süreci daha çevreci üretim daha çevreci marka anlayışıyla sürdürüyor. Michelin Energy Saver lastikleri ile de yakıt tüketiminini azaltarak çevreye salınan karbondioksit oranında da ciddi düşüşler sağlıyor. Böylece sadece üretirken değil, tüketirken de lastiğin çevreye olan etkilerini en aza indirmiş oluyoruz” dedi.

80 litreye kadar yakıt tasarrufu

Yeşil Lastik teknolojisinin üstün özelliklerini bir arada taşıyan “Michelin Energy Saver” lastikleri,  üstün yakıt tasarrufu özelliği sayesinde 80 litreye kadar tasarruf etmenizi sağlar

Michelin Energy Saver, 2008 Şubat ayında, Tire Technology International Dergisi tarafından düzenlenen, Uluslararası Lastik Teknolojisi İnovasyon ve Mükemmeliyet Ödülleri kapsamında Yılın Lastik Teknolojisi ödülünü kazandı. Bu ödül, Michelin Energy Saver lastiklerinin, yakıt tasarrufu ve karbondioksit emisyonlarını azaltma bakımından tüketicilere sağladığı gerçek avantajların tescil edildiğini gösteriyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim