• BIST 9107.38
  • Altın 2324.495
  • Dolar 32.3598
  • Euro 34.9656
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Michelin'den sürdürülebilir hareketlilik hamlesi: 'Michelin Challenge Bibendum 2014'

Michelin'den sürdürülebilir hareketlilik hamlesi: 'Michelin Challenge Bibendum 2014'
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, sürdürülebilir hareketliliğin sağlanmasına katkı sunmak için 1998 yılından bu yana devam ettirdiği Michelin Challenge Bibendum etkinliğini, 2014 yılında Çin’de gerçekleştirdi.

2050 yılında yollardaki araç sayısının iki milyarın üzerine çıkması bekleniyor. Küresel anlamda hareketliliğin daha güvenli, temiz, verimli ve konforlu hale getirilmesi gerekiyor. Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden Michelin, sürdürülebilir hareketlilik alanında faaliyet göstermeye devam ediyor.

1998 yılından bu yana sürdürülebilir hareketlilik alanında 11 başarılı organizasyon düzenleyen Michelin, Challenge Bibendum 2014’ü Çin, Chengdu’da düzenlendi. Sürdürülebilir hareketlilik alanında dünyanın tek etkinliği olan Michelin Challenge Bibendum, katılımcı, kâr amacı gütmeyen, tarafsız, girişimci ve çözüm odaklı yapısıyla sürdürülebilir hareketliliğe katkı sağlamak amacıyla bakanlar, uluslararası şirketler, otomobil üreticileri, özel ve kamu kuruluşları temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, bilim insanları ve halkın yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi.

Çin’in 4. büyük ve Siçuan Eyaleti’nin en önemli şehirlerinden Chengdu’da gerçekleştirilen Michelin Challenge Bibendum 2014’te sürdürülebilir hareketlilik alanında mevcut sorunlar tartışıldı. Karar alıcılara somut ve uygulanabilir çözümler sunmayı hedefleyen ve Michelin’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte, 150'den fazla şirket ve otorite bir araya gelerek sürdürülebilir hareketlilik alanında‘Yeşil Rapor’ adındaki manifestoyu yayınladı.

Emisyon hedeflerinin belirlenmesi, ultra düşük emisyon alanlarının oluşturulması, lojistik teknolojilerinin yeniden düzenlenmesi, bireysel taşımacılık teknolojilerinin geliştirilmesi, sürdürülebilir altyapılar hazırlanması için özel sektör işbirliğinin teşvik edilmesi olmak üzere 5 temel başlığın sunulduğu Yeşil Rapor’da, yenilikçi ekosistem, elektrikli hareketlilik çözümleri, hareketliliğin bilgi ve iletişim teknolojileri, bilgisayar destekli taşıma sistemleri gibi gelişmiş teknolojilerle desteklenmesi ve bu alandaki kamu politikalarının geniş kesimlere tanıtılması hedefleri belirlendi.

Yeşil Rapor’da öne çıkanlar:

-Küresel olarak, çevre-gürültü kirliği ve trafik kazalarının azaltılması gerekmektedir.

-Sera gazı salınımının artması enerji verimliliği ve enerji geçişi sorunlarını gündeme getirmektedir.

-Ekonomik büyüme ve istihdam oranlarının artması için daha kapsayıcı bir hareketlilik çözümü geliştirilmesini gerektirmektedir.

İnovasyon lideri Michelin’den çevreye duyarlı teknolojiler

Lastik sektöründe Ar&Ge’ye yılda 600 milyon Euro harcayan inovasyon lideri olan Michelin, geliştirdiği çevreye duyarlı teknolojiler ve MICHELIN Total Performance Stratejisi ile daha fazla kilometre ömrü, yüksek performans, güvenliği tek bir lastikte sunuyor.

Michelin’in patlasa bile belirli bir hızda güvenli yol almayı sağlayan yeni lastiği “Selfseal” ile lastikte yeni bir sayfa açıyor. Benzersiz kauçuk karışımı ile fark yaratan Selfseal, runflat teknolojisinden farklı olarak; patlamıyor ve hava kaçırmıyor.

Havacılık sektörüne özel yenilikçi teknoloji; NZG

Michelin, NZG teknolojisi ile modern havacılıktaki zorlu koşullara karşı pratik ve yenilikçi çözümler sunuyor. Michelin, çok yüksek hızlarda esneyebilen ve yüksek gerilimlere maruz kalan uçak lastikleri için esnemeyen kayışla tuturulan NZG lastikleri ile radyal lastiklere göre %8, klasik çapraz katlı lastiklere göre ise %12 daha az esneme sağlıyor. Çapraz katlı lastikten 11 kg ve radyal lastikten ise 2-3 kg daha hafif olan MICHELIN NZG lastiği, aynı zamanda uçak ağırlığının azaltılmasına ve yakıt tüketiminin düşürülmesine de yardımcı oluyor.

Michelin, UltraFlex teknolojisi ile çiftçilerin de yanında

Michelin çiftçilerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak geliştirdiği lastiğin toprak üzerinde daha esnek, daha dayanıklı ve daha yumuşak olmasını sağlayan UltraFlex teknolojisi, çiftçilere daha az yakıt ile hektar başına daha çok verim sağlıyor.

UltraFlex teknolojisi sayesinde lastiğin kapladığı alanı artırarak ve çiftlik makinelerinin zemin üzerindeki yükünü daha dengeli dağıtan MICHELİN Axiobib lastiği, toprağı ürün verimine zarar veren sıkışma ve derin tekerlek izlerine karşı koruyor. Lastiğin kapladığı alanın artırılması ve omuzların güçlendirilmesi ile yol tutuşunu artıran ve kaymayı azaltan teknoloji, lastiğin %10'a kadar daha az yakıt harcanmasına ve geleneksel lastiklerle karşılaştırıldığında %40'a kadar daha ağır yüklere dayanmasına olanak sağlıyor.

Formula E’de Michelin imzası

Teknik donanımı ve sürdürülebilir hareketlilik alanındaki çalışmalarıyla Formula E için en uygun üretici olarak seçilen Michelin, motorsporlarına yeni bir yaklaşım getiren ve çevreye duyarlı tavrıyla ön plana çıkan organizasyona, Michelin Pilot Sport EV lastikleriyle destek veriyor. Tek kişilik yarış araçları tasarımında daha önce eşi benzeri görülmemiş bir lastik olan Michelin Pilot Sport EV ile Fomula E’nin resmi lastik tedarikçisi olan Michelin, çoklu yönlü lastik teknolojisi sayesinde tüm hava ve yol koşullarının üstesinden gelebilen tek tip lastik sunuyor.

Yarışlarda kullanılan lastik sayısını azaltmak üzere hem ıslak hem de kuru zeminde yarışma imkânı veren Michelin Pilot Sport EV, “Kadife etkisi” ile ışığı emen mikro geometri tekniği kullanarak dış yanaklarda kontrast yaratılmasını sağlıyor ve daha üstün bir performans yaratıyor. Genel olarak tek kişilik yarış aracı lastiklerine göre daha dar ve uzun olarak tasarlanan Pilot Sport EV, pilota daha az yuvarlanma direnci sağlıyor. Bu sayede lastik döndüğünde zeminle temas ettiği alanı daraltan ve daha az sürtünme yaratan Pilot Sport EV aracın performansını artırıyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim