• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Michelin'in Başarısı: 6 Kategoride En Yüksek Puan

Michelin'in Başarısı: 6 Kategoride En Yüksek Puan
Michelin, dünya çağında sürdürülebilirlik alanında performans sergileyen şirketleri değerlendiren Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksi 2014'te 6 farklı kategoride en yüksek puanı aldı.

İnovasyon ve sürdürülebilirlik alanında dünya lastik sektörünün liderlerinden  Michelin, 2014 Dow Jones Sürdürülebilirlik Endeksleri (DJSI) sıralamasında İnovasyon Yönetimi, Ürün Güvenliği, İklim Stratejisi ve Çevre Yönetimi dâhil olmak üzere altı kategoride lastik sektöründe en yüksek puanı aldı. 6 kategoride de en yüksek puanı alarak sürdürülebilir hareketlilik alanındaki küresel anlamda  performansını gözler önüne seren Michelin, DJSI Dünya Endeksi’nde yer alan iki büyük lastik üreticisinden biri oldu. Ar-Ge ve üretim süreçlerinden dağıtıma ağına kadar bütün iş süreçlerini sürdürülebilir bir anlayışlar kurgulayan Michelin, ham madde kullanımının azaltılması,lastik kaplama, lastiklere yönelik dünya çapında geri dönüşüm faaliyetleri gibi pek çok farklı kanalda sürüdürülebilir bir yaklaşım benimsiyor. Kullanım süresi dolan lastikler için yeni kullanım alanlarının bulunmasına yönelik TREC gibi yenilikçi projeler de geliştiren Michelin, biyo-kaynaklı kauçuk kullanımını teşvik eden çevreye duyarlı çalışmalarla sektöre örnek oluyor. 

Michelin Challenge Bibendum

2005 ve 2013 yılları arasında çevreye etkisini %33 azaltan Michelin Grup, 2020 yılına kadar gerçekleştireceği çalışmalarla çevresel ayakizini %40 daha düşürmeyi hedefliyor. Sürdürülebilir hareketliliği bütün operasyonlarının merkezine yerleştiren Michelin, sürdürülebilir hareketliliğin kentsel büyüme ve refahın ayrılmaz bir parçası olduğuna inanıyor. Bu hedefle 1998 yılından bu yana dünyanın sürdürülebilir hareketlik alanındaki ilk ve tek organizasyonu “Michelin Challenge Bibendum”u hayata geçiren Michelin, bu küresel organizasyonu 2014 yılında Çin ’in Chengdu şehrinde gerçekleştirdi.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim