• BIST 9558.87
  • Altın 2467.582
  • Dolar 32.4435
  • Euro 34.4921
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C

Microsoft'tan 300 milyon gence fırsat

Microsoft'tan 300 milyon gence fırsat
Microsoft, gelecek üç yıl içinde Türkiye’nin de dahil olduğu 100’ü aşkın ülkede 300 milyon gence fırsat yaratmayı amaçlayan Microsoft YouthSpark adlı yeni küresel girişim oluşturdu.

Microsoft, Türkiye’nin de dahil olduğu tüm dünya gençlerine fırsat sağlama amaçlı olarak oluşturduğu YouthSpark programı ile gençleri eğitim, çalışma ve girişimciliğe yönelik büyük fırsatlarla buluşturarak, potansiyellerini ortaya koymaları için destekleyecek ve kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağış yapacak. Bunun yanı sıra Microsoft YouthSpark, tüm öğretmenler ve öğrencilerin öğrenme ve işbirliği gücünü artırma hedefli ücretsiz olarak Office365 for EDU (Eğitim için Office 365) ve öğretmenlerin öğrencilerini dünyadaki diğer öğrenciler ile iletişim kurmasını sağlayan Skype in the Classroom (Sınıfta Skype)  programlarını sunacak.

Microsoft, YouthSpark girişiminin bir parçası olarak, bir dizi yeni kurumsal vatandaşlık programlarını  da ortaya çıkarıyor. Özellikle tüm dünya çapında gençliğe yönelik uygulamaları destekleyen kâr amacı gütmeyen kuruluşlara fon sağlamaya odaklanmış küresel bir mikro-bağış pazarı olan Give for Youth,   içerisinde Microsoft ve kâr amacı gütmeyen ortaklarınca sağlanan tüm gençlik hizmetleri, programları ve kaynaklarının keşfedilebildiği ve bunlara erişilebildiği çevrimiçi bir platform olan Microsoft YouthSpark Hub ve gençlerin içinde bulundukları toplumlarda fark yaratmak için teknolojiyi kullanırken birbirleriyle işbirliği yapmalarını, birbirlerini etkilemelerini ve desteklemelerini sağlayan küresel çevrimiçi bir topluluk olan Microsoft Innovate for Good tüm dünyada gençlere yeni fırsatlar sunacak.

Kurumsal vatandaşlık çerçevesinde bu yeni girişimi gençlerin hizmetine sunmaktan heyecan duyduğunu paylaşan Microsoft CEO’su Steve Ballmer, “Microsoft YouthSpark ile kaynaklarımızı 300 milyon gence eğitim, iş ve girişimcilik fırsatları ile buluşturmayı hedefliyoruz.  İş ortaklarımızla birlikte çalışarak, gençlere dünyalarını değiştirme gücü verebileceğimize inanıyoruz” dedi.

Microsoft, gençlere yönelik yardımlarını tüm dünya çapında kâr amacı gütmeyen kuruluşlarla yakın işbirliği halinde gerçekleştirecek. Bunlar arasında, GlobalGiving, TakingITGlobal, Telecentre.org Foundation ve International Youth Foundation gibi dünya çapındaki kuruluşların yanı sıra Orta Doğu’da Silatech, Latin Amerika’da The Trust for Americas, Avrupa’da AIESEC ve Asya’da Asean Foundation gibi bölgesel faaliyet gösteren kâr amacı gütmeyen kuruluşlar bulunuyor. Microsoft,

Türkiye’de 2012 yılında genç nüfusta işsizlik oranının yüzde 15.7 olduğunu kaydeden Microsoft Kamu isleri ve Sosyal Sorumluluk Programları Muduru Erdem Erkul, “İşsizlik oranımız aslında erişimi, becerileri ve fırsatları olan gençlerimizle olmayanlar arasında giderek büyüyen bir fırsat uçurumu bulunduğunu gösteriyor. Gençler arasındaki bu fırsat uçurumunu kapatmak için birlikte çalışmalı, bu kuşağın ve ülke ekonomimizin geleceğini güvence altına almalıyız. Microsoft Türkiye olarak kurulduğumuz günden bu yana Türkiye’nin tüm bölgelerindeki gençlerimize ulaşıp ihtiyaçlarını tespit ederek yeni programlar ve projeleri hayata geçiriyoruz. BBBÖ (Bilenler bilmeyene bilgisyar öğretiyor) projesi ile 79 ilde 150.000 kişiye 1200 eğitmen ile eğitimler verdik. Bugüne kadar 25 Bilişim Akademisi açtık. Bilgi Toplumunda Aile Seminerleri kağsamında 800 aileye 1500 çocuğumuza güvenli internet kullanımı hakkında bilgilendirmeler yaptık. 70’in üzerinde sivil toplum kuruluşunun katıldığı STK buluşmaları düzenliyoruz ve yazılım bağış programımız kapsamında 50’nin üzerinde vakıf ve derneğe yazılım bağışı gerçekleştirdik. Bir çok üniversiteye yine ücretsiz olarak yazılım bağışında bulunuyoruz” dedi.

Microsoft YouthSpark teknolojiye erişim yoluyla gençlere daha iyi bir eğitime kavuşma imkanı sunan, potansiyellerini gerçekleştirmeye yönelik fırsatları hayal etmeleri için onlara ilham veren bir dizi programı da bir araya getiriyor.  

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim