• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Midilli Adası Marina ihalesini Setur kazandı

Midilli Adası Marina ihalesini Setur kazandı
Midilli adası marinasının işletilmesi ihalesini Koç Holding’e ait Setur kazandı. Setur marinayı Yunan bir grupla birlikte yönetecek. İhale “Ege’de tabuları yıkan gelişme” olarak yorumlandı.

Midilli adası marinasının işletilmesi ihalesini Koç Holding’e ait Setur kazandı. Setur marinayı Yunan bir grupla birlikte yönetecek. İhale “Ege’de tabuları yıkan gelişme” olarak yorumlandı.

Koç Holding bünyesindeki turizm şirketi Setur, Yunan ortağı ile beraber Midilli adasındaki marinanın işletilmesi ihalesini kazandı. “Tabuları yıkan gelişme” olarak yorumlanan sonuçla birlikte Setur bir ilki başarmış oldu. Setur’un marina ihalesini kazanması Türk - Yunan ekonomi ilişkileri ve turizmde Ege’nin iki yakasının sıkı işbirliği yapmasının önünü açması açısından çok önemli sayılıyor.

Atina’da Turizm Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Setur Servis Turistik Anonim Şirketi ile Follie Follie Group ortaklığı Türkiye’nin Ege kıyıları karşısındaki Midilli adasının marinasının 40 yıllığına sahibi olacak. Ortaklık, marina ihalesini yılda 250 bin euro kira teklif ederek kazandı.

Atina marinası da yolda...

Türk - Yunan ortaklığı ayrıca, Midilli marinasında maliyeti 630 bin euro olacak altyapı tesisleri inşa etmeyi de taahhüt etti. Midilli marinasının toplam 215 yatlık bir kapasitesi var. Son yıllarda Yunan pazarına girme hedefini ısrarla sürdüren Setur Yunan ortağıyla Atina’nın Vulyagmeni marinası ihalesine de girmişti.

Yunanistan’ı pençesine alan ekonomik kriz, ülkenin en önemli gelir kaynaklarından turizm sektörünü olumsuz etkiliyor. Birçok turizm tesisi ve otel krizle birlikte satılığa çıkıp el değiştiriyor.
Bu arada Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in de bu yıl içinde Yunanistan’da 4 marina alma planı olduğu biliniyor.

Türkiye’de dokuz marina işletiyor

1965 yılından beri faaliyet gösteren Setur’un turizm alanında verdiği hizmetler arasında yurtiçi ve yurtdışı tur operatörlüğü, uçak bileti satışı, kongre ve seminer organizasyonları, incoming ve outgoing, duty free operasyonları ve yurtdışı eğitim de var.

Setur bünyesindeki marinalar ise Kalamış ve Fenerbahçe, Yalova, Ayvalık, Çeşme, Kuşadası, Marmaris, Finike, Kaş.

Setur Genel Müdürü Üstün Özbey, daha önce yaptığı açıklamada, Setur’un 2011 yılında turizm, duty free, marinacılık ve Setair alanlarında planlamış olduğu hedeflere ulaştığını belirterek, “2012 yılı dünya ekonomosi için zor bir yıl olarak gözüküyor. Bundan etkilenmemek pek olası değil. Ancak Türkiye ekonomisindeki büyümeyi de göz ardı etmemek lazım. Biz de planlarımızı bu doğrultuda yapıyoruz” demişti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim