• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Midilli-Akçay tekne seferleri başladı

Midilli-Akçay tekne seferleri başladı
Cunda Lines Teknesi ile Yunanistan'ın Lesvos (Midilli) Adası'ndan ilk turist kafilesi, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı turistlik Akçay beldesine geldi. 132 kişilik turist kafilesi bölgede 1 gece konakladı.

Midilli-Akçay tekne seferleri başladı

Cunda Lines Teknesi ile Yunanistan'ın Lesvos (Midilli) Adası'ndan ilk turist kafilesi, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı turistlik Akçay beldesine geldi. 132 kişilik turist kafilesi bölgede 1 gece konakladı.

Midilli'den deniz yolu ile doğrudan Akçay'a gelen ilk turist gemisinde eski Midilli (Lesvos) Valisi Davlos Vagiatris, Midilli Ticaret Odası yetkilileri ve üst düzey yöneticileri, adada faaliyet gösteren seyahat acenteleri, gazete ve televizyon kanalı temsilcileri, konaklama tesisi ve turizm işletmecileri ile çeşitli mesleklere mensup 137 kişi bulundu. Akçay Deniz Hudut Kapısı'na demirleyen gemiyi Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Edremit Ticaret Odası Başkanı Mehmet Ertaş, dernek ve oda başkanları, turizmciler, basın mensupları ve vatandaşlar karşıladı. Belediye Başkanı İnceoğlu, hudut kapısından geçerek Türkiye'ye ilk giren Yunanlı turiste çiçek hediye etti.

Ayvalık ilçesine alışkın olan Yunanlı turistler, Akçay'ın ve Kaz Dağları'nın güzelliklerine hayran olduklarını ve bu ulaşım hattı bağlantısından dolayı da yetkililere teşekkür borçlu olduklarını söyledi. Yunanlı turistler, 2 gün boyunca Kaz Dağları'nın eteklerindeki doğal güzellikleri, müze ve gezi alanlarını gezdi. 

Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nun Belediye Meclis Üyesi Sadi Öz ile birlikte 9 -10 Eylül tarihlerinde gerçekleştirdiği Midilli ziyaretinde, Kuzey Ege Valisini, Lesvos (Midilli) Belediye Başkanı'nı, Ticaret Odası Başkanlığı'nı makamlarında ziyaret ettiği ve Akçay'a davet ettiği, adada bulunan bir çok kurum, kuruluş temsilcisi ile bir dizi temaslarda bulunarak davette bulunduğu bildirildi. 

TÜM YASAL İŞLEMLERİ BELEDİYE TAMAMLADI

Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu'nun ayrıca bu ziyaret sırasında Blue Sea otel toplantı salonunda, adada faaliyet gösteren tüm gazete ve televizyon kanalı temsilcilerinin katıldığı bir basın toplantısı düzenleyerek, Ege'deki birçok adaya yayın yapan Archipelegos televizyon kanalına 40 dakika süren röportaj vererek, Akçay ve bölgeyi tanıttığı, Akçay Deniz Hudut Kapısı ve Midili Akçay arasında yapılacak tekne seferleri konusunda basına geniş bilgi vermişti. 

Başkan İnceoğlu yaptığı açıklamada, Akçay Deniz Hudut Kapısı ile ilgili her türlü yasal işlem ve girişimin belediye tarafından tamamlandığını, Akçay İskelesinin Uluslar arası yolcu teknelerinin yanaşmasına hazır hale getirildiğini belirterek, "Bundan böyle komşu Belediyelerimiz, Yunanlı turistleri Ayvalık'tan otobüslerle taşımak zorunda kalmayacaklar" dedi. 
İlk Yunanlı turist kafilesini karşılamanın ve ağırlamanın heyecanını yaşayan Akçay esnafı ise, düzenli turlar sayesinde artık Edremit Körfezi'nin yabancı turist ihtiyacının karşılanacağından ümitli olduklarını söyledi. Yunanlı kafilesinin ülkeye giriş işlemlerini gerçekleştiren Deniz Hudut Kapısı'nda konuşlanan mobil Gümrük İstasyonu, tekerlekli görünümüyle dikkat çekti.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim