• BIST 9693.46
  • Altın 2495.355
  • Dolar 32.3811
  • Euro 34.6983
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Milas-Bodrum ihalesini TAV kazandı

Milas-Bodrum ihalesini TAV kazandı
Milas-Bodrum Havalimanı’nın 20 yıl süreyle işletme hakkı için düzenlenen ihaleye TAV Havalimanları 717 milyon Euro + KDV ile en yüksek teklifi verdi. TAV Milas-Bodrum Havalimanı’nı 2035 sonuna kadar işletecek.

Havalimanı işletmeciliği sektöründe küresel bir marka konumunda bulunan TAV Havalimanları’nın portföyüne kattığı 14. havalimanı Milas-Bodrum Havalimanı oldu. Bugün Ankara’da açık artırma usulüyle düzenlenen ihalede TAV, Milas-Bodrum Havalimanı’nın 2035 sonuna kadar işletmesini üstlenmek üzere 717 milyon Euro + KDV ile en iyi teklifi verdi. DHMİ Genel Müdürlüğü'nde bulunan Mavi Salon'da gerçekleştirilen ihaledeTAV’ın yanı sıra Fraport IC OGG, Astaldi-Göçay-ROM Airport OGG ve YDA İnşaat yarıştı. İhalede nihai fiyat 105 turun ardından belirlendi. İhale şartnamesi uyarınca TAV Havalimanları, Dış Hatlar Terminali işletmesini, 22 Ekim 2015 tarihinden itibaren üstlenecek. İç hatların işletmesini ise DHMİ tarafından oluşturulan devir-teslim komisyonunun teslim tarihinden itibaren devralacak.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, “Nefes kesen bir yarışın sonunda 105. turda 717 milyon Euro + KDV bedelle TAV Havalimanları bu ihalenin kazanan tarafı olmuştur. İhaleye dört firma teklif vermiş, Astaldi 82. turda, YDA 85.turda Fraport da 105. turda çekilerek ihalenin kazananı TAV olmuştur” dedi. Birdal, katılan firmalara teşekkür ederek, TAV’ı tebrik etti ve ihalenin Türkiye ekonomisine hayırlı olmasını diledi.

Şener: 14. havalimanımız oldu

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, “Milas-Bodrum Havalimanı, 3,5 milyonu aşkın yolcu trafiği ile önemli bir turizm merkezini dünyaya bağlayan bir liman. Milas Bodrum Havalimanı bizim işlettiğimiz 14. havalimanımız oldu. Bodrum 2025’lerde Türkiye’nin 4. büyük şehri olmaya aday bir kent. Biz Bodrum’un bugünkü kapasitesine değil geleceğine inanıyoruz. Bırakmaya niyetli değildik. Şimdi yüzde 20 peşinat verilecek, bununla birlikte finansmanımız hazır. Projeyi, yüzde 30’u öz sermaye % 70 i finansmanla sağlayacağız. Kur riskimiz bulunmuyor. Giderimiz TL, gelirimiz ise Euro ve Dolar cinsinden. Havalimanı dışında bir iş yapmadığımız için bütün kazancımızı sektörümüze yatırıyoruz. Ülkemize ve bölgemize havalimanı sektörü için insan kaynağı yetiştiren TAV Akademi gibi bir kurumumuz var. Projenin ne finansmanında ne de insan kaynağında sıkıntıyaşarız. Bundan sonra da bizim finansal modelimizin içinde olan her türlü havalimanı yatırımı işine gireceğiz” dedi.

Türkiye’nin Ege Bölgesindeki en yoğun meydanlarından biri olan, Milas – Bodrum Havalimanı, 1997 yılında uluslararası trafiğe açıldı. Muğla ili sınırları içinde, antik Karya’nın iki önemli şehri Milas ve Bodrum arasında yer alıyor. Ayrıca Muğla ili dışında daAydın’a bağlı Didim, Kuşadası, Söke gibi turizm merkezlerinin de ulaşımında çok önemli bir yer tutuyor. Havalimanı Bodrum’a 32 km, Milas’a 12 km ve Didim’e 82km uzaklıkta bulunuyor.

TAV Havalimanları Holding hakkında

Dünyanın önde gelen havalimanı işletmecileri arasında yer alan TAV Havalimanları, Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Antalya Gazipaşa havalimanlarını işletiyor. TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ile Ohrid, Suudi Arabistan’ın Medine Havalimanı ve Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanı’nda faaliyet gösteriyor. Holding, duty free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor. Bu çerçevede TAV Havalimanları, Letonya’nın Riga Havalimanı’nda da duty free, yiyecek içecek ve diğer ticari alanların işletmesini gerçekleştiriyor. Şirket 2013’de iştirakleriyle birlikte yaklaşık 652 bin uçakseferine ve yaklaşık 84 milyon yolcuya hizmet sundu.

tav2.20140321162845.jpg

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim