• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Milletvekilleri LPG'ye geçti

Milletvekilleri LPG'ye geçti
Her gün binlerce aracın giriş yaptığı TBMM yerleşkesinde görüntü kirliliğini önlemek isteyen TBMM yönetimi, yeni otopark düzenlemesine hazırlanıyor.

Milletvekillerinin taşındığı yeni Halkla İlişkiler Binası otopark alışkanlıklarını da değiştirdi. Yeni binanın altındaki otoparkın Ana Bina’ya uzak olması nedeniyle milletvekilleri araçlarını yol kenarlarına park etmeye başladı.

Çalışanların araçları için kesin kurallar belirleyen Meclis yönetimi, milletvekillerinin araçlarına da kolaylaştırıcı önlemlerle düzen getirmeyi planlıyor. Bu amaçla yapılan çalışmada 537 milletvekilinden 164’ünün aracında LPG kullandığı tespit edildi. Milletvekillerinin üçte birine yakınının, fahiş fiyatlı benzin ve motorin yerine gazı tercih ettiği görüldü. TBMM’ye giriş kartı olan araçlardan 800’ünün LPG kullandığı belirlendi.

Bürokratların yaptığı çalışmaya göre 1490 araç kapasiteli yeni garajı sadece 200 civarında milletvekili kullanıyor. Meclis Başkanlığı, yeni yasama yılından itibaren yeni binanın otoparkında her milletvekilinin aracına kurayla tahsis yapılmasını ve otopark kullanımının zorunlu hale getirilmesini hedefliyor. Yeni binadaki garajı kullanmak istemeyen milletvekilleri ana binanın altındaki otoparkı kullanmaya devam edebilecek. Ancak yol kenarına ve kaldırıma park yapılamayacak. Ana binanın ön cephesi ile yeni binanın girişinde sadece acil indirme-bindirme amacıyla kısa süreli parklar yapılabilecek. Yerleşkenin Çankaya kapısı girişindeki otopark, LPG’li araçlara tahsis edilecek. Yıkılan tabur binasının yerine yapılan otoparkın açık bölümü de LPG’li araçlara ayrılacak.

http://www.ulastirma.com.tr/

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim