• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Milli füze testlerden başarıyla çıktı

Milli füze testlerden başarıyla çıktı
"Hisar-O" Alçak ve Orta İrtifa Hava Savunma Füzesi, ilk uçuş testini başarıyla yaptı. Milli imkanlarla üretilen füzeler, 16 kilometre uzakta ve 10 bin metre yükseklikteki düşman hedeflerini vurabilecek.

Türkiye'nin Çin ile sözleşme görüşmelerini sürdürdüğü uzun menzilli hava savunma füzesinin bir alt teknolojisi olan sistem yakında envantere giriyor.  2011 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığınca başlatılan proje kapsamında radar, komuta kontrol ve atış kontrol sistemleri ASELSAN, füze sistemleri ROKETSAN firmaları tarafından geliştirildi. Proje kapsamında Milli Orta İrtifa Hava Savunma Füzesi Hisar-O’nun, ilk uçuşlu testi olan Balistik Test Füzesi atışı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Savunma Sanayii Müsteşarlığı, ASELSAN ve ROKETSAN katılımlarıyla önceki gün Aksaray’da yapıldı.

Tamamlanan testlerde; füze, fırlatma aracından başarılı bir şekilde ayrıldı ve hesaplanan yörüngesinde kararlı bir şekilde uçtu. Bu testlerin başarısının Türkiye’nin ilk milli hava savunma füzesi geliştirme faaliyetleri kapsamında önemli bir kilometre taşı olduğu bildirildi.

NATO'YA ENTEGRASYON

Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi  Hisar-O nokta ve bölge hava savunma kapsamında, düşman hava hedeflerini etkisiz hale getirilmesi görevinde kullanılacak. Sistem, Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait Komuta Kontrol sistemleri ile haberleşme amacıyla NATO'nun Link-16 iletişim sistemine de dahil edilecek.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim