• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Milli Gözetim Radarı göreve hazır

Milli Gözetim Radarı göreve hazır
Türkiye’nin ilk 60 deniz mili menzile sahip milli radarı MGR (Milli Gözetim Radarı), tüm testlerden başarı ile geçerek kullanıma hazır hale geldi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi ve TÜBİTAK BİLGEM işbirliği ile 2010 yılında başlatılan “Kuş Radarı (KUŞRAD) Ar-Ge Projesi” kapsamında geliştirilen Milli Gözetim Radarı, ICAO ve EUROCONTROL tavsiye ve standartlarına uygun olarak tasarlandı.

Dünyada yaygın olarak kullanılan PSR (Primary Surveillance Radar- Birincil Gözetim Radarı)'ın tüm teknik özelliklerine sahip bulunan Milli Gözetim Radarı, aynı anda 1000'e kadar hedefin takibini yapılabilme özelliği ile dikkat çekiyor. Milli Gözetim Radarının, ihtiyaç duyulan havalimanlarında ve yurtdışına pazarlanması hedefleniyor.

1000 HEDEF AYNI ANDA TAKİP EDİLEBİLİYOR

Sivil veya askeri hava trafik kontrolü ve yağış durumunu belirlemeyi amaçlayan temel gözetim radar (PSR) sistemi, bir S-bant katı hal Doppler darbe radarı özelliğine sahip. Milli Gözetim Radarı, bu sistemin tüm teknik özelliklerini de taşıyor. Radar ile eş evreli ileri sayısal işaret işleme yöntemleri ile farklı hava şartlarında 60 deniz mili menzilde hava taşıtlarının tespiti ve takibi gerçekleştirilebilecek.

Bu sistem ile hassasiyet zaman kontrolü (STC) uygulaması, adaptif kargaşa haritası ve Doppler süzgeçleri ile hareketli hedef tespiti (MTD) ve kargaşa azaltma işlemleri gerçekleştirilmekte ve aynı anda 1000'e kadar hedefin takibi yapılabiliyor.

“ARGE PROJELERİ KÜRESEL ÇAPTA İLGİ GÖRÜYOR”

ARGE'de de önemli atılımlar gerçekleştiren DHMİ'nin önemli Araştırma, Geliştirme projeleri üzerinde çalışıyor. Bu projelerin uluslararası teknoloji fuarlarında büyük ilgi ve beğeni topluyor. Son olarak Madrid'de açılan Dünya Havacılık Fuarı (World Exhibition)'nda sergilenen Kuş radarı, ATC Simülatörü, Hava Aracı takip sistemi ve Hava Trafik Kontrolörü seçme yazılımı ile Uçuş Bilgi Sistemi ARGE Projeleri büyük beğeni toplamıştı.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim