• BIST 9530.47
  • Altın 2484.848
  • Dolar 32.5195
  • Euro 34.8601
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

'Milli Helikopter'de ortak akıl buluşması

'Milli Helikopter'de ortak akıl buluşması
Türkiye'nin ''2023 Vizyonu'' çerçevesinde ortaya koyduğu yeni sanayi hamleleri arasında yer alan ''Milli Helikopter'' projesi kapsamında "Ortak Akıl Buluşması" gerçekleştirildi..

DEVLERİN RAKİBİ MİLLİ HELİKOPTER

Türkiye'nin ''2023 Vizyonu'' çerçevesinde ortaya koyduğu yeni sanayi hamleleri arasında yer alan ''Milli Helikopter'' projesi kapsamında "Ortak Akıl Buluşması" gerçekleştirildi..

Atılım Üniversitesinin desteğinde ve Savunma Sanayii Müsteşarlığının himayesinin ev sahipliğindeki toplantının moderatörlüğünü Atılım Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Savaş Zafer Şahin yaptı.

Savunma Sanayii Müsteşarı Murad Bayar, SSM Helikopter Daire Başkanı Köksal Liman, Atılım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdurrahim Özgenoğlu, 70 kamu kurum ve kuruluşundan 150 temsilcinin katıldığı toplantıda, yerli helikopterin üretimi, üretim örgütlenmesi, tasarımı ve işletme modeline kadar çeşitli aşamaların tartışıldı.

 
Sürdürülebilirliğin öncelikli ve önemli olduğu vurgulanan milli helikopter projesinde hedefin, tasarımı Türk mühendislerce yapılan, alt sistemlerin ülke ihtiyaçlarına göre belirlendiği, uluslararası sivil sertifikasyona sahip, performans ve fiyat açısından rekabet edebilecek bir helikopter tasarlanıp, Türk ve dünya pazarına sunmak olacağı belirtildi.
 
Toplantıda ortaya konan düşünceye göre, Türkiye'nin kendi helikopterini tasarlayacak ve üretecek olması, birçok farklı sektördeki teknolojik gelişmeyi ve büyümeyi de beraberinde getirecek. Türk savunma sanayiinde, milli helikopter üretimi sayesinde yeni iş birlikleri geliştirilecek, stratejik bir yaklaşım oluşturulacak.
 
Ele alınan fikirler, Atılım Üniversitesince tarafından bilimsel yöntemlerle analiz edilecek, elde edilen sonuçlar üzerinden milli helikopter tasarım ve üretimine ilişkin temel strateji belirlenecek.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim