• BIST 9693.46
  • Altın 2499.907
  • Dolar 32.5633
  • Euro 34.7694
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Türkiye sınırını ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürüldü

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz: Türkiye sınırını ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürüldü
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Suriye hava aracının düşürüldüğü yönündeki iddiaları doğruladı.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz Türkiye sınırını ihlal eden bir Suriye helikopterinin Türk savaş uçakları tarafından düşürüldüğünü duyurdu. 

Suriye devlet televizyonu, düşürülenin keşif amaçlı insansız hava aracı olduğunu iddia ediyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Bugün 14.04 sularında öğleden sonra Cilvegözü’nü 5 dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüş durumdadır. Hakkıyla görevini yapan, sınırlarımızı ihlal eden Suriye güçlerine karşı gereken tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Pilotlarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum" dedi.

Sivas'ta temaslarda bulunan Yılmaz, bir basın mensubunun "Bugün Suriye'den kalkan uçaklar sınır ihlali yapıldığı için düşürüldü. Bu konuyla ilgili neler söyleyeceksiniz?" sorusu üzerine şunları söyledi:

"Öncelikle Silahlı Kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz. Aziz milletimizin de gurur duyması lazım. Hava Kuvvetleri Komutanımızla ve Hava Kuvvetlerimizle gurur duyuyoruz. Kendilerine verilen görevi hakkıyla yerine getiriyorlar. Nedir görevleri? Türk vatanını, Türk sınırlarını koruyacak, hiçbir ihlale fırsat vermeyecek. Bugün 14.04 sularında öğleden sonra Cilvegözü’nü 5 dakika süreyle 7 mil sınırımızı ihlal eden bir Suriye helikopteri düşürülmüş durumdadır. Hakkıyla görevini yapan, sınırlarımızı ihlal eden Suriye güçlerine karşı gereken tepkiyi gösteren Silahlı Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Pilotlarımızın hepsinin gözlerinden öpüyorum. Aziz milletimiz şundan emin olsun, Silahlı Kuvvetlerimiz Türk milletinin hak ve hukukunu korumak için 24 saat görev başındadır. Bundan sonra da görevi başında olmaya devam edecektir. Bu hükumetimizin kararlılığının Silahlı Kuvvetlere de yansımasıdır."

Bir gazetecinin, "Düşürülenin insansız hava aracı olduğu söyleniyor" şeklindeki sözü üzerine Bakan Yılmaz, "İnsansız hava aracı diyen de var, uçak diyen de oldu ancak şu anda bizzat bana iletilen bilgi helikopter olduğu şeklindedir. Ben kahraman pilotlarımızı gözlerinden öpüyorum ve hepsini tebrik ediyorum" dedi.

ANGAJMAN KURALLARI 2012'DE DEĞİŞTİ

2012 yılında Türkiye'ye ait F4 savaş uçağının Suriye tarafından vurulmasının ardından Türkiye ile Suriye arasındaki angajman kuralları değişmişti. Buna göre Suriye tarafından gelecek bir ihlal karşısında uyarıda bulunmadan vuruluyordu. Bu çerçevede 2013 yılında bir Suriye helikopteri düşürüldü. 2014'te de bir Suriye'ye ait bir MIG 23 savaş uçağı Türkiye tarafından düşürülmüştü.

İSTANBUL HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim