• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Milyon euroluk yatlar sahiplerini bekliyor

Milyon euroluk yatlar sahiplerini bekliyor
Kış ayları, iflah olmaz denizciler için uzak rotalar, iş dışındaki zamanlarını denizde geçirenler için de bakım, tamirat ve yenilenme demektir kuzey yarım kürede.

Milyon euroluk yatlar sahiplerini bekliyor

Kış ayları, iflah olmaz denizciler için uzak rotalar, iş dışındaki zamanlarını denizde geçirenler için de bakım, tamirat ve yenilenme demektir kuzey yarım kürede.

Birçok yatın karaya çekildiği bu aylarda, tekne sahipleri de yatını, teknesini değiştirmek için arayışa girer. Sonbaharda Avrupa'nın birçok kentinde düzenlenen 'boat show'ları dolaşıp kararını veremeyenler için bu aylar son şans. Ancak ümitsizliğe kapılmaya gerek yok. 2008 yılında patlak veren ve Avrupa'nın gelişmiş pek çok ülkesini sarsan ekonomik krizle birlikte satılık tekne sayısınında da ciddi bir artış oldu. İlk kez tekne sahibi olacaklar, teknesini değiştirmek, bir üst modeli almak için fırsatını kollayanları çok sayıda seçenek bekliyor. Sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da da birçok megayat, yat, yelkenli, sürat motoru, katamaran alıcısını bekliyor. Bu hafta Avrupa kıyılarında sahiplerini bekleyen en pahalı ve en lüks megayatları inceledik. Milyonlarca dolar ve euroyu gözden çıkarıp bu yüzen sarayları almak isteyenler de mutlaka vardır.

49 milyon euro Ulysses

Trinity Yacht imzası taşıyan ve 2006 yılında yapımı sona eren Ulysses, 59.6 metre uzunluğa sahip. Çelik gövde ve alüminyum üst yapıya sahip olan yat, 12.5 deniz mili seyir hızına sahip. Helikopter pisti, dalış alanı, spor salonu gibi çok sayıda cezbedici özelliği olan Ulysses'de 16 kişi aynı anda konaklayabiliyor.

30 milyon euro

Baraka Proteksan imzası taşıyan Baraka 58 metre uzunluğunda. 12 kişiyi ağırlayan jimnastik salonu, jakuzi, beach club'ı da olan yat, nisanda denize indirildi.

55 milyon euro

Bu muhteşem tekne Antalya'daki Proteksan-Turkuaz tersanesinde üretiliyor. Henüz yapım aşamasında olan NB55'in 2013 yılında bitirilmesi planlanıyor. 74 metrelik bu motor yatın iç ve dış tasarımı Andew Vinç tarafından yapılıyor. 16 kişinin konaklayabileceği single, double kabinler de var.

14.9 milyon euro Lionheart

Yeni nesil alüminyum yelkenli yat Hollandalı Clasen Jachtbouw imzasını taşıyor. 43.40 cm uzunluğundaki yelkenlide mürettabat, tekne sahibi ve konuklar için 4 kabin var ve sekiz kişi konaklayabiliyor. Sahibi ve konuklarına denizin ve rüzgarın keyfini üst seviyede yaşattığı kuşku götürmez.

55 milyon euro

Rasselas, dünyanın en büyük 100 yatı arasında bulunuyor. 62 metrelik bu yüzen dev, Feadship imzası taşıyor. 2005 yılında suya indirilen Rasselas'ın tasarımı Design by De Voogt Naval Architects'e ait. Klasik İngiliz evi tarzında döşenen, cam kubbeleri ve kamaralarıyla dikkat çeken megayat, 14 kişiyi ağırlıyor. ABD'li sahibi Kenneth Rainin ani bir şekilde hayatını kaybetmesinin ardından ailesi tarafından kısa bir süre önce satılığa çıkarıldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim