• BIST 9535.33
  • Altın 2474.398
  • Dolar 32.471
  • Euro 34.5481
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C

Milyonluk botlar kapışıldı

Milyonluk botlar kapışıldı
Bu yıl 31′incisi düzenlenen Uluslararası İstanbul Boat Show’da milyonluk botlar görücüye çıktı. İşadamlarının büyük ilgi gösterdiği fuarın ilk günü toplam değeri 30 milyon euroyu bulan 22 tekne satıldı.

 

Ekonomide yaşanan canlılık üst gelir grubuna yönelik yapılan fuarlara da damga vuruyor. American Express ana sponsorluğunda NTSR Fuarcılık tarafından düzenlenen ve bu yıl 31′inci yılını kutlayan Uluslararası İstanbul Boat Show ziyaretçi akınına uğradı. Değeri 1.1 milyar lirayı bulan yat, mega yat, motor yat, yelkenli, katamaran, sürat teknelerinin görücüye çıktığı fuara yerli ve yabancı birçok işadamı katıldı. Türkiye’de “deniz üstünde yapılan tek fuar” olma özelliğiyle Marinturk İstanbul City Port- Pendik’te ziyaretçilere kapılarını açan Uluslararası İstanbul Boat Show’da 2013′ün en yeni mega yat, yelkenli ve motoryat tasarımları ilk günden sahiplerini buldu. Sektörün Türkiye’deki en büyük fuarı olan İstanbul Boat Show, yurt içi ve yurt dışından tekne sahibi olmak isteyenlere hemen deniz üstünde test etme ve satış yapma olanağı tanıdığı için hızlı satış imkânı sunuyor.
 
YOĞUN İLGi
 
31.Uluslararası İstanbul Boatshow’da bu yıl, yelkenli, sürat tekneleri, mega yat, motor yat’ların dışında katamaranlar da öne çıktı. 280 adet yerli ve yabancı tekne tasarımının sergilendiği Boat Show’da, ilk günde değer, 29 milyon 600 bin euro’yu bulan satış yapıldı. İlk gün 3 bin kişinin ziyaret ettiği fuarda en pahalı teknelere de ilgi büyük oldu. Ünlü isimler, iş dünyası fuarın en pahalı teknelerini dikkatle incelediler. Fuarın ilk gününde üç tane 4 milyon euro, bir tane 5 milyon euro, bir tane 1 milyon 200 bin euro, 3 tane 1 milyon euro değerinde mega yat, motor yat, yelkenli ve katamaran satışı gerçekleşirken fiyatları 30 bin ile 600 bin dolar arasında değişen 12 adet sürat teknesi, yelkenli ve motor yatı satışı yapıldı.
 
YÜZDE 8 BÜYÜME
 
Fuarda görücüye çıkan lüks mega yatlar, motoryat ve yelkenliler ortaya çıktıkça global krizde dahi sektörün özellikle mega yat üretiminde yüzde 8 büyüdüğü ortaya çıktı. Mega yat üretiminde dünya ikincisi olan Türkiye 2013 yılı hedefini revize etti. Önümüzdeki yl bu alanda yüzde 80 büyüme hedefleniyor.
 
RAKAMLARLA İSTANBUL BOAT SHOW
 
2011 yılında 54 bin 786 kişinin ziyaret ettiği Uluslararası İstanbul Boat Show’da boyları 3 metre ile 58 metre arasında değişen 250′den fazla tekne denizde sergilendi. Fuarda 203 firma, 650 ulusal ve uluslararası marka, deniz tutkunlarıyla bir araya geldi.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim