• BIST 9141.98
  • Altın 2324.028
  • Dolar 32.3552
  • Euro 34.973
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Mine kaptan erkeklere şapka çıkartıyor

Mine kaptan erkeklere şapka çıkartıyor
İki kadın mürettebatıyla Göcek Koyu'nda mavi tur düzenleyen yat kaptanı Mine Gürol, denizcilerin köklü inanışı olan "Gemide kadın uğursuzluktur" kavramını yerle bir etti.

İki kadın mürettebatıyla Göcek Koyu'nda mavi tur düzenleyen yat kaptanı Mine Gürol, denizcilerin köklü inanışı olan "Gemide kadın uğursuzluktur" kavramını yerle bir etti

Fethiye Göcek Koyu'nda mavi tur düzenleyen Mine Kaptan, "Halat bağlamak zor. Kadınlar halat bağlayamaz' diyorlar ama küçük bir manevrayla halatı kadınlar da çok iyi bağlayabiliyor. Kadının varlığı denizde de güzel" diyor. Türkiye'de yapılan bir araştırmaya göre denizcilik sektöründe çalışan üst düzey yöneticilerin yüzde 11'i kadın... "Gemide kadın uğursuzluktur" inanışını yıkan kadınlar sektörde en az erkekler kadar söz sahibi. Bunlardan biri de Mine Gürol. Namıdiğer Mine Kaptan.

O ağır yük gemilerinde kaptanlık yapmıyor. O bir yat kaptanı ehliyetine sahip. Ve mürettebatının tamamı kadınlardan oluşuyor. 18 metrelik 4 kabinli bir teknede yenilikçi bir tatil anlayışı geliştiren Mine Kaptan ve mürettebat bu yıl mavi tur hizmeti vermeye başladı. Belda Torun ve Şebnem Türkoğlu adlı iki kişiden oluşan tekne mürettebatıyla "otel konforu denizde de olur ama kadın eli değmeli" anlayışını getirdi.

YEMEĞE KADIN ELİ...

Mine Kaptan, gerek teknenin temizliği, yemek mönülerinin belirlenmesi ve gerekse müşterilerin teknede yüzme dışında ne gibi aktivitelerde bulunabileceği konusunda çeşitli seçenekler sunuyor. Teknede yemek balık salata makarnadan ibarettir anlayışını da yıkan Mine Kaptan ve mürettebatı, her yemeği pişiriyor. Mine Kaptan'ın mönüsünde sabah kahvaltılarında fırından çıkan taze hamur işleri, 5 çayında kek ve kurabiye, akşam yemeklerinde ise meze ve zeytinyağlılar hiç eksik olmuyor. Tabii işin içine kadın eli değince organik lezzetlerden de vazgeçilmiyor.

TV SEYRETMEK YASAK

"Teknede nasıl vakit geçiririm?" diyenler için de ayrı bir programı var Mine Kaptan'ın. Bu yatta yüzme eğitimi ya da dalış eğitimi de alabiliyorsunuz. Babadağ'da yamaç paraşütü yapılabiliyor. Dilerseniz parasailing de yapabiliyorsunuz. Akşamları teknede televizyon seyretmek yasak. Bunun yerine karaoke yapabilir, tabu oynayabilirsiniz. 7 gece kalmak zor diyenler içinse 1 Mayıs-15 Haziran ve 15 Eylül-1 Kasım tarihleri arasında 3 gece konaklamalı mavi tur seçenekleri bile var. Mavi tur güzergahı ise Fethiye-Göcek-Ölüdeniz'in muhteşem koyları. 10 yıldır dalış organizasyonu üzerine çalışan Mine Gürol, "4 yıldır da denizde profesyonel kaptanlık yapıyorum. 4 yıldır dümen başındayım. Özellikle kız kıza tatil yapanların tercihi bizim yatımız" diyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim