• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Minibüsçüler belediyenin önünde eylem yaptı

Minibüsçüler belediyenin önünde eylem yaptı
Metro ve metrobüsün hizmete alınmasıyla mağdur olduğunu dile getiren Esenler Topkapı hattında hizmet veren minibüsçüler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde kontak kapattı.

Metro ve metrobüsün hizmete alınmasıyla mağdur olduğunu dile getiren Esenler-Topkapı hattında hizmet veren minibüsçüler, Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde kontak kapattı.

Esenler-Topkapı hatlarında hizmet veren 193 minibüsçü, sorunlarını dile getirmek amacıyla Sabah saatlerinde Büyükşehir Belediyesi'nin önündeki Fevzi Paşa Caddesi'ne geldi. Caddeye minibüslerini park eden minibüsçüler, "Biz sözümüzde tuttuk siz de sözünüzde durun" şeklinde pankart açtı.

Minibüslerin, üç şeritli yolun tek şeridine park edilmesi trafiğin aksamasına neden oluyor. 

Aksaray-Kirazlı metrosu ve metrobüs yapımından sonra yolcu sayılarında ciddi bir azalma olduğunu ifade eden minibüsçüler, Topkapı-Esenler Hattı'nda çalışan minibüs sayısının azaltılarak, diğer hatlara verilmesini talep ediyor.

Ayar: "Minibüsçüler olarak haklarımızı arıyoruz"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yapan Esenler Minibüs ve Şoförler Odası Başkanı Hasan Ayar, minibüsçüler olarak haklarını aradıklarını belirterek, dün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı olduğunu belirterek, 2 senedir oyalandıklarını savundu. 

Son 7 aydır belediyelerin yetkilileriyle toplantı yaptıklarını ancak bir sonuca varamadıklarını ifade eden Ayar, şunları söyledi:

"Pazartesi veya salı bu işin çözüleceğini söylediler"

"Esnafımızın mağduriyetinin giderilmesi için dağıtım yapılacaktı. Dünkü UKOME'den de karar çıkmayınca bugün esnafımız hakkını aramak için belediyenin önüne geldi. Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın burada olmadığını söylediler. Genel Sekreter Hayri Baraçlı ile görüşme yaptık. Pazartesi veya salı bu işin çözüleceğini söyledi. Onların bize söyledikleri bizi tatmin etmedi. Oyalama gibi görüyoruz. Esnafa 'gidin' diyemem."

"Sorunlarımız çözülene kadar ayrılmayacağız"

Minibüslerin dağılımının UKOME'nin gündeminde olduğunu belirten Ayar, "Esenler hattı olarak çok eskiden beri mağdurduk. Bundan 10-11 ay önce Esenler otogarına ve Kirazalı hattına metro istasyonu açıldı. Metroya karşı değiliz ama Esenler'de şimdi 6-7 metro istasyonu var. Esnaf günlük şoför bile bulamıyor. Esnafımız bir sonuç bekliyor. Esnafımıza bir güvence verilmesini istiyoruz. Sorunlarımız çözülüne kadar buradan gitmeyeceğiz. Minibüsçü evinin önünde yatacağına burada yatacak. Burada beklemeyi düşüyoruz" diye konuştu.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim