• BIST 9530.47
  • Altın 2478.495
  • Dolar 32.4245
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Mirach'ın 8 mürettebatı halen gözaltında

Mirach'ın 8 mürettebatı halen gözaltında
M/V Mirach gemisi mürettebatından sekiz denizcinin yasadışı göz altına alınması ile ilgili dava bildirimi yayınladı.

Mirach'ın 8 mürettebatı halen gözaltında!

Madras Yüksek Mahkemesinin Madurai bölümü, Manavalakurichi Polis İstasyonuna bağlı Kanyakumari Polis Toplayıcı ve Araştırıcı Birliği'ne M/V Mirach gemisi mürettebatından sekiz denizcinin yasadışı göz altına alınması ile ilgili dava bildirimi yayınladı.

148 ülkede yarım milyondan fazla işçiyi ve denizciyi temsil eden uluslararası bir ticaret sendikası olan Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu (ITF) müfettişi K Sreekumar, dilekçesinde 29 Mart tarihinde M/V Mirach’ın Visakhapattinam’dan Karachi’ye giderken bir kayaya çarptığını ve kötü hava şartları nedeniyle mahsur kaldığını belirtti.

Panama kayıtlı gemiyi kurtarma çalışmalarının hepsi sonuçsuz kaldıkdan sonra gemi 4 Nisan tarihinde Kanyakumari sahilinde bulunan Tamil Nadu burnunun güney ucunda battı. Süvari Vehbi Kara, 2. Kaptan Özgür Alpaslan, 3. Kaptan Yahya Asmalı, 4. Kaptan Kadir Hilmi Meriç, Çarkçıbaşı Yüzbay Alibayla, 2. Mühendis Hüseyin Yalçın Börekçi, 3. Mühendis Azar Mammadov ve 4. Mühendis Aslan Yavuzun da içinde olduğu mürettebat kurtarıldı. Mürettebattan Kaptan ve 5 kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, diğer iki kişi ise Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşı olduğu bildirildi. İlçe yönetimi önceki bir tarihte 8 denizciyi DG denizcilikten talimat gelinceye kadar ilçede tutacaklarını bildirdi.

Müstedi K Sreekumar, batan geminin subaylarının 60 gündür herhangi bir geçerli sebep sunulmadan yasadışı olarak bir otelde gözaltında tutulduklarını ifade etti.

Yasadışı olarak gözaltında bulunan denizcilerin kötü durumunun Mayıs ayında gazetelerde yer aldığını belirten müstedi, yetkililerin gelişen olaylar sonucunda 23 kişilik mürettebatın 15'ini serbest bıraktığını bildirdi.

8 kişinin hala yasadışı olarak gözaltında oluğunu belirten Sreekumar, yetkililerin “Uyuşuk ve sorunu sorumsuzca bir şekilde halletmeye çalıştıklarını” iddia etti. Gözaltında bulunan denizcilerin “zihinsel olarak depresyonda ve tamamen karamsar durumda” olduklarını söyleyen müstedi, geçtiğimiz ay denizcilerden birinin hastaneye yatırılması gerektiği ifade etti. Denizcilerin Hindistan yemeklerinde alışamadıklarını bildirilirken, ayrıca sağlık sorunlarının da ortaya çıktığı belirtildi. Sreekumar’ın İlçe yetkililerinin denizcileri bir an önce bırakılması için dua ettiği ifade edildi.

Dilekçeyle ilgilenen Yargıçlar S Rajewsaran ve Ali Akbar, Manavalakurichi Polis İstasyonuna bağlı Kanyakumari Polis Toplayıcı ve Araştırıcı Birliği'ne, Hindistan Denizcilik Genel Müdürlüğü'ne ve Denizcilik Bakanlığı'na dava bildirimleri çıkararak davayı ileri bir tarihe atadı.

Haber: Ahmet ÖZDÜZGÜN - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim