• BIST 9079.97
  • Altın 2324.085
  • Dolar 32.3613
  • Euro 34.9442
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

Mısır turizmde eski günlerine dönecek

Mısır turizmde eski günlerine dönecek
Arap Baharı'ndan önce 15 milyon turist ağırlayan Mısır, eski günlere dönmek için Türkiye'yle ortak tur satmaya hazırlanıyor. Yeni Turizm Bakanı Zaazou, 'İstanbul-Sharm El Sheikh turları satmak için hazırız' dedi.

Arap Baharı'nın ardından yeniden yapılanan Mısır, turizmde eski günlere dönmek için Mısır ve Türkiye işbirliğine hazırlanıyor. Mısır'ın yeni atanan Turizm Bakanı Hisham Zaazou, "Arap Baharı'ndan önce yılda 15 milyon turist geliyordu, şimdi bu rakam 9 milyona indi. Yeniden eski günlere dönmek için Türkiye'nin ve Türk Hava Yolları'nın (THY) gücüne ihtiyacımız var" dedi. Zaazou, THY ile anlaşma yaptıklarını ve 9 Ekim'de ülkenin iki önemli turizm merkezi olan Sharm El-Sheikh ve Hughada'ya İstanbul'dan uçak seferlerinin başlayacağını belirtti. Seferlerin başlamasının ardından THY'nin dünyada uçtuğu en uzak köşelerden bile Mısır'a turist getireceklerini aktaran Mısırlı bakan, "İstanbul-Sharm ya da İstanbul-Hurghada ortak turları düzenleyeceğiz. Sau Paulo'dan gelen bir turiste İstanbul ve Sharm El Sheikh'in güzelliklerini aynı anda yaşayacağı 15 günlük tur paketleri hazırlayacağız. Bu şekilde turizmde Türkiye'yle ortak hareket ederek 2017'de turist sayısını 25 milyona çıkarmayı hedefliyoruz" dedi. 

TÜRKLER İÇİN ÖZEL FİYAT 

Bakanlık koltuğuna yeni oturduğunu ve Türkiye ile bu konuda önemli bağlantılar yapmak üzere görüşmelerde bulunduğunu anlatan Hisham Zaazou, turistlerin de ülkesinde tatil yapması için özel uygulamalara hazırlandıklarını ifade etti. Mısırlı ve Türk seyahat acentelerini bir araya getirerek Türk turistler için özel fiyat uygulamasına başlayacaklarını anlatan bakan, "Arap Baharı'ndan sonra Türk turist artık Mısır'a gelmiyor. Bu durumun değişmesini istiyoruz" şeklinde konuştu. 

HAFTADA 4 SEFER 

Türk Hava Yolları, 9 Ekim'den itibaren Sharm El Sheikh ve Hurghada'ya haftada dört sefer düzenleyecek. Bakan Zaazou, "Turizmin gelişmesi için THY'nin dünya çapındaki yaygınlığına ihtiyacımız vardı. Bunu Mısır Hava Yolları ile de yapabilirdik ancak THY kadar uzak köşelere uçmuyor" dedi. 

GÜVENLİK PROBLEMİ YOK 

Arap Baharı'ndan sonra Mısır'ın turizm açısından "tehlikeli" olarak algılandığını ancak turistler için hâlâ güvenli bir ülke olduklarını söyleyen Bakan, popüler tatil beldelerine turizm polisleri yerleştirerek güvenliği sağladıklarını ifade etti. Zaazou sözlerini şöyle sürdürdü: "Arap Baharı, Mısırlılar açısından sorun olabilir ancak turistler için değil. Hükümetimiz sıkı önlemler alıyor. Turistler için her yerde güvenlik var. Şu anda burada tüm turistler güvenli şekilde tatil yapıyor, yüzüyor, dalıyor." 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim