• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

"Mısır'a ambulans uçaklar yollayabiliriz"

"Mısır'a ambulans uçaklar yollayabiliriz"
Mısır’daki ölü ve yaralıların artmasını değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, talep gelmesi halinde Mısır’a ambulans uçak ve tahliye gemisi gönderebileceklerini kaydetti.
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne Ticaret Borsası’nın sülolarının açılışına katıldı. Karayolu ile Edirne’ye gelen Bakan Müezzinoğlu’nu kapıda Vali Hasan Duruer, Ticaret Borsası Başkanı Özay Öztürk ve işadamları karşıladı.
 
Borsada buğday satışına katılan Müezzinoğlu, satılan buğdayı avucuna alarak fotoğraf çektirdi. Satışın ardından Oda Başkanı Öztürk, Bakan Müezzinoğlu’na porselen işlemeli tabak hediye etti. Daha sonra Öztürk’ün makam odasında iş adamları ile bir araya gelen Müezzinoğlu, gazetecilerin Mısır’daki darbeye ilişkin sorularını yanıtladı. 
 
Sandığın hak ve hukukuna herkesin değer vermesi gerektiğini kaydeden Müezzinoğlu, “Mısır’da yaşanan olayları tasvip etmek mümkün değil. Sandığın hak ve hukukuna müdahale nereden gelirse gelsin karşı çıkmak lazım. Bu anlamdan Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk’ün ilkesel bir cümlesi vardır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ der. Demokrasilerde egemenliğin millete ait olduğu bir sistemde birilerinin meydanlara çıkarak sandığın hak ve hürriyetine müdahale etmenin dün olduğu gibi bugünde karşısındayız. Demokrasiden, hukuktan, insan haklarından yana olmalıyız. Sandığın hak ve hukukuna herkes değer vermeli saygı duymalı.” dedi.
 
Birilerinin hesabı tutmadı diye Mısır’daki yönetimin alaşağı edilmesini doğru bulmadığını kaydeden Müezzinoğlu, “Hangi gücün sahibi olursa olsun demokrasilerde egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Mısır’daki yönetim sandıktan yüzde 50’nin üzerinde bir oy oranı ile çıkmış bir yönetim. 7 ay önce anayasa yapmış toplumun yüzde 63’ünün katkısını almış bir yönetim. Birilerinin hesapları tutmadı diye yönetimin alaşağı edilmesi demokrasi, insan hakları adına, hukukun üstünlüğü adına doğru bulmadığım bir durum.” dedi.
 
Demokrasi için sandığı hedef gösteren Müezzinoğlu, “Demokrasi öncülüğü yapanların bu tür darbelere çifte standartlı duruşlarını doğru bulmuyorum. İçimizdeki siyasetçilerin ‘Tahrir Meydanı’na toplananlarla uzlaşmayanların sonu bu olur’ gibi söylemlerini çok ilkesiz ve sığ bir hukuk anlayışı olarak görüyorum. Meydanlara çıkanlara sandığın hukuku teslim edilirse o zaman hukuku meydanlar üzerinden kurmak gerekir ki, böyle bir demokrasi hukuk devleti anlayışı yok.“ dedi.
 
Bir gazetecinin ölü ve yaralıların artması halinde Sağlık Bakanlığı’nın Mısır’a yardım yapmasının gündemde olup olmadığını sorması üzerine Bakan Müezzinoğlu, “Tabi ölüler var, yaralılar var. Bize bir talep geldiğinde her zaman ambulans uçaklarımızı gönderebiliriz. Tahliye gemisi ihtiyacı varsa tahliye gemisi gönderebiliriz. Bizim Libya’da kendi insanlarımız vardı. Şuanda Mısır’da böyle bir durum yok. Şuanda böyle bir ihtiyaç söz konusu değil. Mısır kendi içindeki sağlık sorunlarını çözdüğü sürece bizden bir talepleri olmazsa bu sorunun cevabı şuan boşta" dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim