• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Mısır'daki karışıklık turizmi de baltaladı

Mısır'daki karışıklık turizmi de baltaladı
Avrupa’da pek çok tur operatörünün Mısır uçuşlarını durdurduğu, kruvaziyer gemilerinin ise dümeni başka destinasyonlara kırdığı belirtiliyor.
Mursi taraftarlarının protestoculara saldırması sonucu çok sayıda insan yaşamını yitirirken, ülkenin can damarı turizm de ciddi yara almaya başladı. Son yapılan açıklamalarda, Avrupa’da pek çok tur operatörünün Mısır uçuşlarını durdurduğu, kruvaziyer gemilerinin ise dümeni başka destinasyonlara kırdığı belirtiliyor.
 
Yaşanan şiddet olayları ve ülkede hakim olan kaos ortamı nedeniyle tur operatörlerinin bu ülkedeki müşterilerini geri götürmek için harekete geçtiği, Mısır’a yapılan rezervasyonları da başka destinasyonlara kaydırmak için düğmeye bastığı belirtiliyor. Mısır turizmi, 2010 yılında başlayan ve 2011 yılında zamanın Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesi ve yerine Müslüman Kardeşler destekli Muhammed Mursi'nin gelmesi sürecinde de çok ciddi yara almış ve yeni yeni toparlanmaya başlamıştı.
 
DISCOVER EGYPT 3,4 VE 5 TEMMUZ UÇUŞLARINI ASKIYA ALDI
 
Discover Egypt adlı Mısır spesiyalisti tarafından yapılan açıklamada, 3 – 4 – ve 5 Temmuz çıkışlı Mısır uçuşlarının iptal edildiği belirtilirken, bu tarihten sonraki operasyonlar için ise şirketin web sitesinden ilan edilecek duyuruların takip edilmesi istendi. Şirket sözcüsü, “Şu anda Kızıl Deniz’de tatilde olan bazı müşterilerimiz var. Bunlarla ilgili yapılacak çalışma tatilde olan müşterilerin talebine göre şekillenecek” dedi.
 
TUI LUXOR OPERASYONLARINI DURDURDU
 
Öte taraftan Thomson ve First Choice şirketleri de Luxor’a olan tüm operasyonlarını durdurarak, bölgede bulunan müşterilerini İngiltere’ye geri götürdü. Şirket ayrıca, kruvaziyer turlarındaki Mısır duraklarını yeniden planlayarak başka destinasyonlara kaydırdı. Thomson'un açıklamasında, geriye kalan müşterilerinin Kahire’ye araçla 8 saat uzaklıktaki Sharm El Sheikh’te bulunduğu ve bu bölgenin İngiliz hükümeti tarafından tehlikeli yerler listesine alınmadığı kaydedildi. TUI Travel’ın sözcüsü ise konuyla ilgili olarak şunları açıkladı:
 
KRUVAZİYER GEMİSİ DÜMENİ İSRAİL VE YUNANİSTAN'A ÇEVİRDİ
 
“Resort ekibimiz şu anda gelişmelerle ilgili olarak müşterilerimizi sürekli bilgilendiriyor. Kruvaziyer birimimiz ülkedeki durumu yakından takip ediyor. 1 Temmuz’da Marmaris’ten ayrılan gemimiz güzergahını Mısır’ın Port Said Limanı yerine, Kreta Adası ve İsrail’in Hafya Limanı olarak değiştirmiş durumda.”
 
"ACİL DÖNÜN ÇAĞRISI" YOK
 
İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, halihazırda Mısır’da olan İngiliz vatandaşları için “acil çıkış” uyarısı yapmamakla birlikte, bulundukları yerlerde dikkatli olmaları ve olayların yoğunlaştığı bölgelerden uzak durmaları çağrısında bulunuldu.
 
"UZAK DURUN"
 
Double S Travel’ın sahibi Steve Pattenden ise, son iki haftadır Mısır operasyonlarının iyice yavaşladığını belirtiyor. Pattenden, “Mısır’a günde ortalama 2 – 3 uçak kaldırıyorken, bu sayı şu anda haftada 2 – 3 uçuşa düştü. Bizden Mısır tatili satın alanlar son derece endişeli durumda. İnsalar bana Sharm El Sheikh tatilini soracak olurlarsa, “uzak durun” derim. Çünkü neler olacağını şu anda tahmin edemiyoruz” değerlendirmesini yapıyor.   
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim