• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

"Mısır'daki tır konvoyu sorunu çözülecek"

"Mısır'daki tır konvoyu sorunu çözülecek"
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Başkanı (UND) Çetin Nuhoğlu, Mısır yetkilileriyle görüşmeleri sürdürdüklerini belirterek, "Türk tırlarının yaşadığı konvoy sorunu bugün veya yarın çözülecek ve taşıma başlayacak" dedi.
Nuhoğlu,  Suriye'de yaşanan krizin ardından hükümetin desteğiyle yaklaşık 1,5 yıldır tırların Ro-Ro seferleriyle Mısır üzerinden Suudi Arabistan'a ve körfez ülkelerine ulaştığını söyledi. 
 
İki gemi firmasıyla ayda yaklaşık 600-700 aracın Mısır'a, oradan da Suudi Arabistan'a gittiğini vurgulayan Nuhoğlu, şunları kaydetti: 
 
"Mısır'daki Port Said Limanı'na inen tırları Kızıldeniz'e geçirecek olan bir konvoy düzenlemesi var. Mısır'da yaşanan üzücü olaylar nedeniyle konvoy düzenlemesi konrtollü yapılamadığı için araçlar bekliyor. Konvoy düzenlenir düzenlenmez araçlarımız oradan hareket edecek. Ekonomi Bakanlığımız görüşmeleri sürdürüyor. UND Yönetim Kurulu Üyelerimiz Abdurrahman Kılıç ve İbrahim Güner sorunu çözmek için bölgede çalışıyorlar. Türk tırlarının yaşadığı konvoy sorunu bugün veya yarın çözülecek ve taşıma başlayacak. Dün itibariyle Mısır'da 150, Suudi Arabistan'da 150 olmak üzere 300 aracımız sorunun çözülmesini bekliyor." 
 
Nuhoğlu, yaklaşık 300 tırın da Mısır'a gitmek için İskenderun Limanı'nda beklediğini dile getirdi. 
 
"Mısır bizim için çok önemli" 
 
Yirmi gün önce  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Mısır ile bir Kara Ulaştırması Anlaşması imzaladıklarını anlatan Nuhoğlu, konvoyların kalkması için adım atıldığını, bu konuda biraz süreye ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi. 
 
Ro-Ro seferlerini 1,5 yıldır Ekomomi Bakanlığı ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının aldığı sorumlulukla yürütüldüğünü vurgulayan Nuhoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"Mısır bizim için çok önemli. Ro-Ro seferleri nedeniyle komşu iki ülke olduk. Sadece Mısır'a yapılan taşımalar nedeniyle değil. Transit bir ülke olması nedeniyle Suudi Arabistan'a ve körfez ülkelerine geçişleri buradan sağlıyoruz. Sorunun çözümü için ne gerekiyorsa yapılıyor. Her iki bakanlığımız gerekli tedbirleri alıyorlar. Daha önce yaşanan krizleri çözdük. Bunu da rahatlıkla çözeceğiz."
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim