• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 18 °C

Misrata Havaalanı için TAV’a davet geldi

Misrata Havaalanı için TAV’a davet geldi
MUAMMER Kaddafi rejiminin yıkılmasından sonra toparlanma sürecine giren Libya, tahrip edilen Misrata Havaalanı’nın yapımı konusunda TAV’a davette bulundu.
MUAMMER Kaddafi rejiminin yıkılmasından sonra toparlanma sürecine giren Libya, tahrip edilen Misrata Havaalanı’nın yapımı konusunda TAV’a davette bulundu.
 
TAV heyeti, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile görüştükten sonra Misrata’da çalışmaya başlayacak. Libya’ya yaptığı günübirlik ziyaretle ilgili konuşan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin her alanda Libya’ya teknik destek vereceğini söyledi. 

THY sefer artıracak

Libya’nın belli elemanları seçerek Türkiye’ye göndereceklerini ve bu elemanların Türkiye’de ücretsiz eğitileceğini anlatan Çağlayan, Libya’nın dış ticaret müşavirleri başta olmak üzere birçok bürokratın eğitimini de Türkiye’nin yapacağını söyledi. Çağlayan, Türk Hava Yolları’nın (THY) Bingazi’ye ve Trablus’a uçuş frekansı bulunduğunu hatırlatarak, hem Bingazi’ye hem de Trablus’a uçuş sayısını haftada 14’e çıkarmak istediklerini, üçüncü bir destinasyon olarak da Misrata’nın bulunduğunu kaydetti.

TAV’ı davet ettiler

THY’nin gerek pilot gerek de teknik eğitim konusunda Libyalı meslektaşlarına eğitim desteği vereceğini ifade eden Çağlayan, “Havaalanları ve limanlar konularındaki özelleştirmelerde Türk firmaları yer alacak. Aynı zamanda TAV’ı Misrata’da bir havaalanı yapılması konusunda bekliyorlar. Biz de TAV’a söyledik, TAV’ı göndereceğiz. Ulaştırma Bakanı ile görüşme yapacaklar. Misrata’da bir havaalanını TAV’ın yapmasını istiyorlar” dedi. 

Libya’nın parası

Bakan Zafer Çağlayan, Libya’nın diğer ülkelerde 170 milyar dolarının bulunduğunu anımsatarak, “Ağırlıklı olarak ABD’de. Libya halkını, Libya Devleti’ni düşünenlerin burada yapması gereken şey, 170 milyar dolar parayı bir an önce vermektir. Bu Libya halkının parasıdır, bunun üzerine hiç kimse yatamaz” dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim