• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Mitsubishi lansmanı Barselona'da yapıldı

Mitsubishi lansmanı Barselona'da yapıldı
2012 Paris Motorshow’da dünya lansmanı yapılan ve dünyanın ilk plug-in hibrit 4x4 aracı olan Outlander PHEV lansmanı 4-5 Şubat 2014 tarihlerinde Barselona’da gerçekleşti.

2.000 kilometrelik Asia Cross Country Rally gibi zorlu bir parkuru sorunsuz tamamlayan Outlander PHEV, Avrupa’da (Hollanda ve Kuzey Avrupa ülkelerinde)  şu ana kadar 8.197 adet sattı.

Sınıfının öncüsü Outlander PHEV, Mitsubishi Motors’un elektrikli araçlar (i-MiEV), 4x4 (Lancer Evolution) ve SUV (Pajero) araçlar konusundaki bilgi birikimi kullanılarak geliştirildi. Hem elektrikli hem de benzinli motor ile donatılan Outlander PHEV’de 2.0 lt. benzinli motor, 12 kWh lityum-iyon batarya, 70 kW jeneratör, ön ve arka tarafında 60 kW’lık iki elektrik motoru bulunuyor. PHEV çalışma sistemi, Outlander PHEV modelinin üç sürüş modu (Saf EV modu, Seri Hibrit Modu ve Paralel Hibrit Modu) arasındaki seçimi de otomatik olarak gerçekleştirerek sürüş performansını ve yakıt ekonomisini sürücü müdahalesine gerek olmaksızın artırır. Tüm sürüş modları birbirine alternatif olarak seçilir. PHEV çalışma sistemi, batarya seviyesine sürüş koşullarına bağlı olarak mod geçişlerini milisaniyeler içerisinde gerçekleştirir ve en kısa zamanda ve mümkün olduğunca EV moduna dönmeye çalışır. Bu sistem ile yeni plug-in hibrit Outlander PHEV’in 44 g/km karbon salımı ve 800 km’den fazla menzil alması hedeflendi. Yakıt tüketimi 1.9 lt/100 km ile de oldukça iddialı.

Mitsubishi Outlander PHEV, I-MiEV’de olduğu gibi herhangi bir prize takılarak şarj edilebiliyor. Outlander PHEV’i rakiplerinden ayıran en önemli özelliği; araç seyir halindeyken (Seri hibrit ve Paralel hibrit modlarında) otomatik olarak kendisini şarj etmesi. Harici güç kaynağı bulunmadığı durumlarda “Batarya Şarj Modu” seçilerek kendisini şarj edebilmesi ve Fren Geri Dönüşüm Sistemi sayesinde frenleme yaparken motorun şarj edilmesi ile de Mitsubishi Outlander PHEV bir adım öne çıkıyor.

Outlander PHEV, yüksek ekipman seviyesine rağmen mevcut Outlander ile neredeyse aynı bagaj hacmini sunarak rakiplerini geride bırakıyor. Ayrıca wi-fi bağlantısı üzerinden akıllı telefonlarla aracın şarj seviyesi uzaktan kontrol edilebilirken klima çalıştırma fonksiyonları kumanda edilebiliyor. Adaptif Hız Sabitleme Sistemi, Önden Çarpışma Önleme Sistemi ve Şerit Takip Sistemi ile donatılan Outlander PHEV Euro NCAP testlerinden de 5 yıldız aldı. 2013 yılında Euro NCAP tarafından Önden Çarpışma Önleme Sistemi “İleri Seviye Ödülleri”’ne layık görüldü.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim