• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

MKE'ye tarihinde ilk kez denizci müdür

MKE'ye tarihinde ilk kez denizci müdür
Yerli silah sanayi MKE’nin başına tarihinde ilk kez denizci bir amiral atandı. Geçen yıl Sahil Güvenlik Komutanlığından emekli olan Tümamiral İzzet Artunç, MKE Genel Müdürü oldu.

Geçen yıl Sahil Güvenlik Komutanlığından emekli olan Tümamiral İzzet Artunç, MKE Genel Müdürü oldu.

Türk Silah sanayinin lokomotifi Makine Kimya Endüstrisi Genel Müdürlüğüne, tarihinde ilk kez denizci bir Amiral atandı. Geçen yıl Sahil Güvenlik Komutanlığından enekli olan Tümamiral İzzet Artunç, MKE Genel Müdürü oldu.

MKE’de karacı emekli Tümgeneral Ünal Önsipahioğlu’nun görev süresinin dolmasının ardından bu makama getirilen Artınç, ABD’de elektronik, İtalya’da ise işletme dalında yüksek lisans yapmış ve Deniz Kuvvetleri Lojistik Başkanlığı görevinde de bulunmuştu.

29 ÜLKEYE SİLAH SATIYOR

MKE, geçen yıl kar rekoru kırdı. Kurum, 2011 yılındaki net karını önceki yıla göre yüzde 180 oranında artırarak 165 milyon liraya çıkardı. TSK’nın silah, mühimmat, roket ve patlayıcı madde ihtiyacını karşılayan kurum, 2010 yılında 650 milyon lira olan satış rakamını, geçen yıl 850 milyon liraya yükseltti.

MKE, geçen yıl ABD dahil 29 ülkeye 98,5 milyon lira tutarında silah ve mühimmat sattı. En fazla satış yapılan ülke de 44,6 milyon lira ile Suudi Arabistan oldu. Bu ülkeye geçen yıl SS-30 roketi başta olmak üzere çok sayıda fişek ve mühimmat satıldı. Kurumun, “Milli Tank Altay, Modern Milli Piyade Tüfeği, Modern Makinalı Tüfek, Keskin Nişancı Tüfeği, Havadan Taşınabilir Obüs, Nüfuz Edici Bomba” projeleri de devam ediyor. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim