• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

MOBESE kameraları cep kullananı yakıyor

MOBESE kameraları cep kullananı yakıyor
Trafikte direksiyon başında cep telefonuyla yapılan görüşmeler MOBESE kameralarıyla tespit ediliyor ve 66 lira ceza kesiliyor.

MOBESE CEP KULLANANI YAKALIYOR

Trafikte direksiyon başında cep telefonuyla yapılan görüşmeler MOBESE kameralarıyla tespit ediliyor ve 66 lira ceza kesiliyor.

Türkiye'de birçok kentte başlayan MOBESE uygulaması, sürücüleri trafik kurallarına daha fazla uymaya sevk ediyor. Hız, emniyet kemeri, ışık ihlalleri ve diğer sürücü hatalarını belirleyen MOBESE kameralarıyla direksiyon başında cep telefonu ile görüşen sürücülere de çekilen fotoğraflarla plakaya ceza işlemlerinin artmasının ardından sürücüler, kulaklıklara daha fazla ilgi gösteriyor.

Bursa'da cep telefonu ve yan ürünlerini satan bir firmanın sahibi Şafak Narin, kulaklığa olan ilginin son 1-2 aydır hissedilir derecede arttığını bildirdi.

Narin, müşterilerinin önemli bir kısmının direksiyon başında telefonla konuşurken yakalanıp, ceza yedikleri için kulaklık almaya geldiğini belirtti. Kablosuz kulakların daha fazla tercih edildiğini vurgulayan Narin, “Kablolu kulaklıklar çabuk bozulduğu için kablosuzlar daha fazla ilgi görüyor. Önümüzdeki dönemde satışların daha da artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Narin, kadın sürücülerin kulaklığı erkeklere oranla daha fazla kullandığına dikkati çekti.

Kablosuz kulaklığın “kaba” görünüşü nedeniyle kulakta kötü durduğunu düşünen erkeklerin telefonla direkt konuşmayı tercih ettiğini ifade eden Narin, “Kadınlar ise uzun saçlarıyla örtebildikleri için kulaklığa daha fazla ilgi gösteriyor. Ayrıca kadın sürücüler erkeklere oranla kurallara daha fazla özen gösteriyor. Erkekler ise cezayı yedikten sonra kulaklık almaya geliyor” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim