04 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara11°C

BENZİN FİYATLARINA İNDİRİM GELİYOR

Küresel petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanmalar sonucunda yeni bir indirim haberi daha geldi. Bu gece yarısından sonra geçerli olmak üzere benzin fiyatlarına 5 kuruşluk bir indirimin geleceği öngörülüyor.

Benzin fiyatlarına indirim geliyor

21 Nisan 2020 Salı 01:16

Küresel petrol fiyatlarında meydana gelen dalgalanmalar pompada vatandaşlara da yansımaya devam ediyor. 


Geçtiğimiz haftalarda OPEC üye ülkeleri tarafından petrolün üretimine sınırlama getirildiği duyurulmuştu. Alınan bu karar kısa sürede vatandaşlara da yansıdı.


Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan değişimler, arz ve talep dengesi üzerine küresel petrol  fiyatları düşmeye başladı.


Geçtiğimiz haftalarda motorinin litre fiyatına peş peşe indirimler gelmişti. Ancak sonrasında piyasalarda yaşanan yeni dalgalanmalar sonucunda hem motorine hem de benzine çifte zam haberi gelmiş ve kısa sürede pompa fiyatlarına da yansıtılmıştı.


Benzine 5 Kuruş İndirim Yolda! Petrol fiyatlarında yeni dalgalanmaların yaşanması üzerine benzin fiyatlarında yeniden düzenlemeye gidilmesi bekleniyor. 

Sektör yetkilileri tarafından gerçekleştirilen değerlendirmeler sonrasında benzinin litre fiyatında 5 kuruş indirimin yapılacağı öngörülüyor. Benzine yapılacak indirimin ise bu gece yarısından itibaren geçerli olması bekleniyor. 


Güncel fiyatlara göre ortalama olarak İstanbul’da benzinin litre fiyatı 5.30 lirayken, Ankara ve İzmir’de 5.41 lira seviyelerinde seyrediyor.