29 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara17°C

SEYAHAT KISITLAMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA GELDİ

Şehirler arası seyahat kısıtlaması 1 Haziran’dan itibaren kaldırıldı. Gelişmelere göre olası bir olumsuzlukta bazı şehirler için seyahat kısıtlaması getirilmesi tekrar gözden geçirilebilir.

Seyahat kısıtlaması ile ilgili açıklama geldi

28 Mayıs 2020 Perşembe 20:44

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, saat 15.10'da başladı. Toplantı, dokuzuncu kez video konferans yöntemiyle yapıldı.

Gelecek haftadan itibaren Ankara’da mesaisine başlaması planlanan Erdoğan’ın bakanlardan brifing aldığı kabinenin en önemli gündem maddesi normalleşme süreci oldu.


SEYAHAT KISITLAMASI KALKACAK MI?

Türkiye'de koronavirüse karşı alınan önlemler sayesinde virüs kontrol altına alınıyor. Vaka sayısı her geçen hafta daha da düşerken vatandaşlar 'Sehayat yasağının (kısıtlamasının) kalkacağı tarihi merak ediyor. 'Seyahat kısıtlaması kalkacak mı?' sorusunun cevabı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı açıklama sonrası belli oldu.

Kabine toplantısı Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yeniden toplandı. Toplantı sonrası, 'Normalleşme sürecinde atılacak yeni adımlar neler? Seyahat kısıtlaması sona erecek mi? gibi sorular yanıt buldu.


ERDOĞAN, SEYAHAT KISITLAMASI İLE İLGİLİ KONUŞTU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası seyahat kısıtlaması ile ilgili yaptığı açıklamada, "Şehirlerarası seyahat kısıtlaması 1 Haziran’dan itibaren tamamiyle kaldırılmıştır gelişmeleri takip ederek olumsuz bir durum görürsek bazı illerimiz için bu kısıtlamayı getirebiliriz." ifadelerini kullandı.