• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C

Mobil Delvac, MAN araçlarda da kullanılacak

Mobil Delvac, MAN araçlarda da kullanılacak
Mobil Delvac 1 LE 5W-30, tüm Euro V ve Euro VI MAN ticari araçları için gerekli imalatçı onayını alarak, MAN'ın tercihi oldu.

Mobil Delvac 1 LE 5W-30, tüm Euro V ve Euro VI MAN kamyonlarda kullanım için onaylandı. Böylece, artık daha fazla ticari araç kullanıcı ve işletmecisi motor performansını en üst düzeye çıkarma ve yakıt tasarrufunu artırma imkanından yararlanabilecek.

Mobil Delvac 1 LE 5W-30, iki yıl süren yoğun saha testleri sonucunda, MAN'ın zorlu M 3677 standardı onayını aldı. MAN, Seçici Katalitik İndirgeme (SCR), Egzoz Gazı Geri Dolaşım (EGR) ve Dizel Partikül Filtresi (DPF) sistemlerini barındıran egzoz gazı işleme teknolojilerine sahip Euro VI motorları için son derece katı bir standart olan MAN M 3677 standardını tavsiye ediyor. Bu standart, her 500 bin km’de DPF servisi ve 100 bin km’ye kadar uzatılmış yağ değişim aralıklarına imkân veriyor. M 3677 standardı taşıyan tüm yağlar aynı zamanda M 3477 şartnamesi gerektiren Euro V uygulamalarında da kullanılabiliniyor. M 3677 standardını karşılayan yağlar, M 3477 standardını taşıyan yağlara kıyasla daha fazla şartı karşılıyor.

ExxonMobil Fuels & Lubricants Avrupa, Afrika ve Uzak Doğu Ticari Araç Yağları (CVL) pazarlama müdürü Ahmet Aras şunları söyledi: "Ticari araç işletmecilerine pek çok faydalar sunan Mobil Delvac 1 LE 5W-30, artık Euro VI kamyonların çoğunluğunda kullanılmak üzere onaylıdır. Mobil Delvac 1 LE 5W-30 ticari araç işletmecilerine filolarında yakıt tasarrufu potansiyeli sunar ve bakım maliyetlerini azaltarak operasyonların sadeleştirilmesine yardımcı olur.”

Euro VI kamyonlar için onaylı olan Mobil Delvac 1 LE 5W-30’un ticari araçlarda önemli ölçüde yakıt tasarrufu sağladığı kanıtlandı. Kısa bir süre önce, İngiltere'de bulunan önde gelen uluslararası araç test ve geliştirme tesisi Millbrook'ta, bağımsız yakıt tasarrufu testleri gerçekleştirildi. Brüt Taşıt Ağırlığının yüzde 75’i yüklü (yaklaşık 44 ton civarında) iki adet Volvo FM440 Euro V kamyon otoban sürüş koşullarında bir seri yakıt tasarrufu testine tabi tutuldu. Mobil Delvac 1 LE 5W-30, ortalama yüzde 1,8'lik yakıt tasarrufu sağladı.

Gelişmiş emisyon sistemi koruması ve yakıt tasarruf potansiyelinin yanı sıra, Mobil Delvac 1 LE 5W-30 geleneksel mineral yağlara kıyasla sağladığı çeşitli ek faydalar şunlar:

- Aşınmaya karşı gelişmiş koruma – motor ömrünü uzatmaya yardımcı oluyor

- Uzun yağ değişim aralığı – yağ kullanımını azaltıyor, yağ değişim masraflarını ve atık yağı minimuma indiriyor

- Düşük sıcaklıkta mükemmel performans - soğuk havada kolay ilk çalıştırma ve motor koruması

- Üstün ısıl kararlılığı ve oksidasyon kararlılığı – yüksek sıcaklıktan kaynaklanan tortu ve depoziti minimuma indiriyor.

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim