• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Mobil dünya büyürken, PC'de düşüş var

Mobil dünya büyürken, PC'de düşüş var
Mobil dünyasında, özellikle tablet platformunun her geçen gün daha popüler hale gelmesi PC satışlarında düşüşe en büyük etken olarak gösteriliyor.
Halihazırda birçok PC üreticisinin de aynı zamanda Android tarafından tablet üretiminde yer alıyor olması söz konusu durumu destekler nitelikte. Tablet sektöründe şu an için iPad ailesi hakim görünse de, Android tarafından çok sayıda bütçe dostu tabletin yer alıyor olması, Android’in kısa süre içerisinde makası daraltmasına sebep olurken; endüstri kaynakları ise 2014 yılında iPad’in Android’in gerisinde kalacağını iddia ediyor.
 
IDC, PC dünyasına dair her çeyrekte kamuoyuyla paylaştığı raporunu hazırladı ve resmi site üzerinden duyurdu. Elde edilen verilere göre PC satışlarında düşüş devam ediyor ve geçtiğimiz yıl ki aynı çeyrek rakamlarına göre %11.4’lük bir düşüş yaşandı. Yukarıda da bahsettiğiz gibi pazardaki düşüşün en önemli etkeni bütçe dostu tabletlere olan yoğun ilgili.
 
2013 ikinci çeyrek itibariyle Lenovo, sektörde liderliği ele geçirirken, satışlarda en az ivme kaybeden şirket oldu. Android tarafından tablet üretimine henüz başlayan HP ise %7.7'lik bir düşüş gösterirken uzun yıllar sürdürdüğü liderliği ise Lenovo'ya devretti. Dell listede üçüncü sırada yer alırken, Acer tarafından ise %32.6 gibi önemli ölçüde bir düşüş yaşandı. Söz konusu düşüşte en önemli etken, Tayvanlı üreticinin tablet ve telefon platformuna daha fazla ilgi gösteriyor olmasıdır. Benzer bir strateji Asus tarafında da görülüyor.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim