• BIST 9079.97
  • Altın 2306.479
  • Dolar 32.3199
  • Euro 35.0359
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

"Mobil EDS" sürücülerin kabusu olacak

"Mobil EDS" sürücülerin kabusu olacak
Kocaeli Büyükşehir Belediyesince geliştirilen Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (Mobil EDS) aracıyla trafik ihlalleri tespit edilerek, sürücülere ceza kesilecek.

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesince geliştirilen Mobil Elektronik Denetleme Sistemi (Mobil EDS) aracıyla trafik ihlalleri tespit edilerek, sürücülere ceza kesilecek. Yaklaşık 225 bin liraya mal olan proje kapsamında tasarlanan gözlük tipi kamerayla da aracın giremediği dar sokaklarda hizmet verilecek.
 
Trafik Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Akkaya yaptığı açıklamada, ulaşımda trafiğin akışı, güvenliği ve düzenlenmesi için ileri teknolojilerden faydalandıklarını, bu kapsamda yeni bir uygulamaya daha imza attıklarını belirtti. Mobil aracın, yaya ve araç trafiğinin kontrol altına alınması, insanların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla önemli bir proje olduğunu vurgulayan Akkaya, aracın maliyetinin yaklaşık 225 bin lira civarında olduğunu kaydetti.
 
"Türkiye'de bu özellikleri içinde barındıran ilk araba"
 
Akkaya, aracın emniyet şeridi ihlal sistemi, park ihlal sistemi, hız ihlal sistemi ve koridor tipi hız ihlal sistemi gibi teknik özellikleri bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:
 
"Türkiye'de bu özellikleri içinde barındıran ilk araba. Araç, Türkiye genelinde donanım ve yazılım açısından ilk olma özelliğine sahip. İstanbul Büyükşehir Belediyesi daha önce bir deneme aracı yapmıştı. Fakat uygulama kesintiye uğradı. Bizim projemizden sonra onlar da çalışmayı olgunlaştırmaya karar verdi. Aynı araçtan onlarda şimdi yapıyor. Bu araç özellikle kent merkezlerinde, şehir ve ilçe merkezlerinde trafiğin yoğun olduğu yerlerde, park ihlallerinin önlenmesi, kırmızı ışık ihlallerinin engellenmesi, aşırı hızdan kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı kazaların önlenmesi amacıyla hayata geçirildi."
 
"Araç, şehirdeki her noktaya ulaşılması üzerine kurulmuştur"
 
Ulaşımda, güven ve konforun sağlanmasının her geçen gün daha da önemli hale geldiğini, vatandaşların can güvenliğinin korunması için destek sağladıklarını bildiren Akkaya, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Aracın genel olarak çalışma prensibi, park yasağı bulunan arter üzerinde parkalanma ihlali yapan araçların yanından plakalarını okuyarak geçer ve belirlenen süre sonrasında ikinci geçişinde parklanma ihlali devam eden araçları tespit ederek, ilgili araç plakalarına idari para cezası yazabilecek. Aracın giremediği bölgelerde ise operatör yardımıyla gözlük tipi kamerayla denetim gerçekleştirecek. Araç, şehirdeki her noktaya ulaşılması üzerine kurulmuştur. Araç, üstünde bulunan kameralar ve elektronik algılama sistemleriyle, belirlenen alanı kontrol altında tutarak, hız ihlali, belirlenen süre üzerinde park ihlali, şerit ihlali, sinyalize kavşaklarda kırmızı ışık ihlali yapan araçları fotoğraflıyor ve videolarını alarak kaydediyor. Ayrıca araçta yüksek hızlı 3G haberleşme, merkez veri iletimi, ihlal resim kayıtları, 360 derece kamera ve gözlük tipi kamera yer alıyor."
 
Yasa gereği belediyelerin hata yapan sürücelere ceza yazma yetkisi bulunmadığını, Emniyet Müdürlüğü ile birlikte çalıştıklarına dikkati çeken Akakaya, "Araç örneğin bir sokakta geçerken, hatalı park eden araçların kaydını alıyor, bir süre sonra o sokaktan tekrar geçtiğinde aynı araçlar varsa ceza uygulanacak. Araçta belediyemizden 2 teknik operatör ve 2 trafik polis bulunacak. Araç haftanın 7 günü çalışacak. Araç, gece görüşlü olduğu için 24 saat hizmet verebilecek" diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim