• BIST 9094.06
  • Altın 2324.811
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.976
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Mobil SHC Gear, enerji tasarrufu sağlıyor

Mobil SHC Gear, enerji tasarrufu sağlıyor
Yüksek performanslı dişli yağı Mobil SHC Gear, Çimko Çimento Narlı tesisinde kullanılarak enerji tüketiminde ve dişli kutusu çalışma sıcaklığında önemli azalmalar elde edilmesini sağladı.

Çimko Çimento, tüm elevatör dişli kutularında ve döner fırın dişli kutularında yüksek performanslı Mobil SHC Gear  kullanmaya karar verdi.

Firma işletme giderlerini azaltmaya ve ekipmanlarının enerji verimliliğini iyileştirmeye önem veriyordu. Kireçtaşı Taşıma Bandı Tahrikinin enerji tüketiminde önemli miktarda azalmanın görüldüğü Mobil SHC Gear 460 ile 26 aylık deneme sürecinden sonra, Çimko Çimento özellikle enerji verimliliği karşılaştırmasını test etmek için bir deneme daha yaptı. Mobil SHC Gear 320’nin rakip firma tam sentetik yağıyla karşılaştırıldığı ikinci bir 16 aylık denemede ise Ham Madde Silo Asansörünün çalışmasını sağlayan iki dişli kutusunda rakip firmanın yağına göre yüzde 2,3 ortalama enerji tasarrufu sağlandı.

Bunun yanı sıra, Mobil SHC Gear 320 11.000 saatlik çalışma süresi sonunda dişli kutusu sıcaklığında ortalama 5°C azalma sağladı. Mobil SHC Gear yağlarında kullanılan sentetik baz yağın düşük iç sürtünme özelliği, dişlilerdeki sıvı sürtünmesini azaltmakta, çalışma sıcaklıklarını düşürmekte ve dişli verimliliğini iyileştirmeye yardım etmektedir. Bu durum dişli kutusu ve makine ömrünün artmasını sağlayarak plansız duruşların ve parça aşınmalarının azalmasına yardımcı olmaktadır.

Ek olarak Mobil SHC Gear yağlarının yüksek viskozite indeksi, sıcaklık değişimlerinde viskozitenin daha az değişmesini sağlarken, Mobil SHC Gear 460’ın ilk saha denemesinde 16,000 saatlik çalışma süresinden sonra bile viskozitede herhangi bir değişim görülmedi. Bu durum, çalışma sıcaklıklarında daha geniş bir aralık sağladı ve düşük ilk çalıştırma sıcaklığını iyileştirerek Çimko Çimento’nun ekipmanlarının düzgün ve sorunsuz şekilde çalışmasını sağladı. 16.000 saatlik çalışma süresinden sonra dahi hiçbir oksidasyon emaresi görülmemesi de yağ değişim aralıklarını uzatarak bakım masrafı ve yağ tüketiminin azalmasına katkı sağlıyor.

ExxonMobil Yakıt & Yağ Bölümü Mobil SHC Avrupa, Afrika ve Orta Doğu’dan Sorumlu Marka Danışmanı Rainer Lange “Enerji giderleri şirketlerin üzerindeki en büyük yüklerden biridir ve enerji tüketimindeki en ufak bir azalmanın gelirler üzerinde olumlu etkisi olacaktır. ExxonMobil’in Saha Mühendisliği Hizmetleri personeli, Mobil’in dişli yağlarının ve Endüstriyel Yağlama Serisi’ndeki diğer ürünlerin Çimko Çimento gibi müşterilerin enerji tasarrufu yapmasında, ekipmanlarının korunmasında ve üretkenliğin arttırılmasında kilit roldeki Orijinal Ekipman Üreticileri ve müşterilerle yakın çalışma içerisindedir” dedi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim