• BIST 9561.21
  • Altın 2487.977
  • Dolar 32.5055
  • Euro 34.7961
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Modifiyeli araç sürücülerine 40 bin TL ceza kesildi

Modifiyeli araç sürücülerine 40 bin TL ceza kesildi
İstanbul'un 6 noktasında, araçlarında kurallara aykırı unsur bulunan sürücülere para cezası kesildi. 12 araç ise trafikten men edildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, başta Bağdat Caddesi ve Kadıköy- Bostancı sahil yolu olmak üzere 6 noktada modifiyeli araçlara yönelik uygulama yaptı. Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Büro Amirliği ekiplerinin de destek verdiği uygulamada, kurallara aykırı unsur bulunan araçlara ilgili kanun maddesi uyarınca para cezası kesildi. Ekipler, vatandaşların yoğun şekilde şikayetçi olduğu abartılı egzoz denetiminde bulundu. 

Kadıköy bölgesinde 6 noktada uygulama yaptıklarını söyleyen ekipler amiri Komiser Ahmet Duman, uygulamanın özellikle abartılı egzoz konusunda yoğunlaştığı bilgisini verdi. Duman, modifiyeli araçlara ilgili kanun maddeleri uyarınca, 80 lira ile 172 lira arasında para cezası kesildiğini aktardı. Vatandaşların en fazla abartılı egzozdan şikayetçi olduğunu dile getiren Ahmet Duman, diğer ihlal konularının ise film cam, süs, aksesuar, sürücünün kendisini veya yolcuları ve dışarıdakileri tehlikeye sokacak unsurlar olduğunu ifade etti. Duman, para cezası kesilen sürücülerin kuraldışı ikinci kez aynı şekilde yakalanmaları durumunda ise aracın trafikten men edildiğini belirtti. 

Trafik ekiplerinin uygulamasına takılan bazı sürücüler, ceza yememek için uzun süre polislere dil döktü. Polisi ikna çabası başarısız olan sürücüler, ceza yemekten kurtulamadı. Bazı sürücüler ise görüntü alan basın mensuplarına tepki gösterdi. Kaldırımda ve banklarda oturan bazı vatandaşlar ise çekirdek yiyerek polis ekiplerinin çalışması izledi. Kadıköy’deki uygulamada, 175 araca toplamda 40 bin lira ceza kesildiği, 12 aracın ise trafikten men edildiği öğrenildi. 

Uygulamanın rutin şekilde devam edeceği kaydedildi. 

http://www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim