• BIST 8989.95
  • Altın 2281.224
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.049
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

MOL, yeni nesil capesize siparişi verdi

MOL, yeni nesil capesize siparişi verdi
Mitsui OSK Lines, yeni nesil Ishin III gemi programına sahip cape size türü kuru yük gemisi siparişi verdi. Geminin sipariş edilme sebeplerinden birinin de yüksek verimli yakıt tüketimi olduğu açıklandı.

MOL, yüksek verimli capesize kuru yük gemisi siparişi verdi

Mitsui OSK Lines, yeni nesil Ishin III gemi programına sahip cape size türü kuru yük gemisi siparişi verdi, geminin sipariş edilme sebeplerinden birinin de yüksek verimli yakıt tüketimi olduğu açıklandı.
 
MOL'den yapılan açıklamaya göre, MOL Ishin – III serisi yeni jenerasyon yüksek ölçekli demir cevheri taşıyıcıları konseptini gerçek hale getirmek için bir çok çeşitli yol denedi. Yeni inşa edilecek olan gemi geleneksel capesize türü gemilere kıyasla yüzde 20 daha az karbon emisyonu ortaya çıkarırken yakıt tasarrufu da yüzde 20 oranında olacak. Gemide kullanılacak yeni teknolojilerin içinde, motordan gelen egzoz ısısını elektirk gücüne çeviren bir buhar türbini, turbo kompresörde oluşan döngesel gücü elektrik gücüne çeviren hibrit enerji geliştirme sistemi, bunlara ek olarak ise turbo kompresörde elde edilecek olan elektrik gücü ve hibrit sistemler geminin itiş gücüne yardım edecek.
 
Yeni gemiyi inşa edecek Universal Shipbuilding Corporation tersanesinden yapılan açıklamaya göre geminin teslim tarihi 2014 yılı olarak planlanıyor. 107,000 GRT’luk gemi 300 metre uzunluğunda ve 50 metre genişliğinde olacak, 25 metrelik bir derinliğe sahip olacak olan geminin draftı 18 metre olacak. Geminin taşıma kapasitesinin ise 209,000 ton civarında olması bekleniyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim