• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

MOL’un Emerald Ace'si suya indirildi

MOL’un Emerald Ace'si suya indirildi
Tokyo merkezli Mitsui O.S.K. Lines (MOL), Mitsubishi Heavy Industries (MHI)’in Kobe Tersanesi’nde hibrit araba taşıyıcı Emerald Ace’in suya indirildiğini açıkladı.

Tokyo merkezli Mitsui O.S.K. Lines (MOL), Mitsubishi Heavy Industries (MHI)’in Kobe Tersanesi’nde hibrit araba taşıyıcı Emerald Ace’in suya indirildiğini açıkladı.

Yanaştığında emisyon üretmeyecek şekilde tasarlanan Emeral Ace, uzun yol gemilerinde karbon dioksit emisyonlarını azaltmak için tasarlandı.

2012 Haziran ayında teslim edilecek olan Emerald Ace dünyanın ilk hibrit araba taşıyıcısı olma özelliğini taşırken, hibrit güç sistemini de denemeye başladı. Geminin hibrit sistemi MOL’ün 2009 Eylül’ünde yeni nesil araba taşıyıcıları konsepti olarak açıkladığı ISHIN-I’i gerçeğe getirmekte büyük bir adım olarak görülüyor.

Hibrit elektrik güç destek sistemi ile donatılan Emeral Ace’in MHI Panasonic Grubu’nun enerji bölümü ve MOL tarafından ortak olarak üretilen sistemi, 160 kW güneş enerjisi sistemini 2.2 MWh elektrik depolayabilen Lithium-ion bataryalarla birleştiriyor. Geleneksel enerji üretim sistemleri gemi yanaştığı zaman güvertenin elektriğini dizel jeneratörlerden sağlarken, Emeral Ace’in elektriği yolculuk esnasında güneş panelleri ile bataryalara toplanan enerjilerden oluşturulacak. Dizel jeneratörler gemi kıyıya yanaştığı zaman tamamen kapatılacak ve bataryalar geminin bütün gereksinim duyduğu elektriği sağlayacak böylelikle iskelede sıfır emisyon oluşturacak.

Geminin burnunun yanlarına hibrit sistemini ve yenilenebilir enerji kullandığını belirtmek için “Güneş Enerjisi (Solar Hybrid)” logosu boyandı.

Geminin Genel Özellikleri:

Genel Uzunluk: 200 Metre
Genişlik: 32 Metre
Draft: 10 Metre
Kapasite: 6,400 Araç

mol.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim