• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Moody's: "İstikrarlı ancak hala tehlikede"

Moody's: "İstikrarlı ancak hala tehlikede"
Moody's Investors Service, uzun bir sessizlikten sonra Marsilya merkezli Operatör CMA CGM hakkında yeni bir kredi değerlendirmesinde bulundu.

Moody's: İstikrarlı ancak hala tehlikede

Moody's Investors Service, uzun bir sessizlikten sonra Marsilya merkezli Operatör CMA CGM hakkında yeni bir kredi değerlendirmesinde bulundu. CMA CGM için ekonomisi ‘istikrarlı’ derken şirketin hala risk altında olduğunu belirtti.

Newark’s Journal of Commerce’un yazısında, bu yeni değerlendirmenin 2009 Haziran’ından bu yana ilk değerlendirme olduğu, değerlendirmelerin şirketin isteği üzerine durdurulduğu ve şirketin o zamandan bu yana büyük bir değişimden geçtiği ifade edildi.

Moody’s açıklamasında, dünyanın üçüncü en büyük konteynır taşıtıcısı olan CMA CGM’nin, tahvil satışlarından 800 milyon dolar gelir elde etmeyi başaramaz ve finansal düzenlemesini tamamlayamaz ise temerrüt riskinin hala devam ettiği belirtildi.

Moody's Başkan Yardımcısı ve Baş Kredi Sorumlusu Marco Vetulli; “Yeni değerlendirme, yüksek profiline rağmen CMA CGM’nin kredi ölçümlerinde ki zayıflığını yansıtıyor. Şirketin oldukça büyük olan yatırım planları para gelişini yavaşlatıyor. Bu da yakın zamanda oluşan yüksek potansiyel değerlendirmelerini kısıtlayarak kredi ölçümlerini zayıf bırakıyor. Türkiye’den Yıldırım Grubu ile yapılan anlaşma, mülkiyet çeşitliliğini arttırmak için yapılan büyük bir adımdı ancak sorunlarını gidermek için yeterli değil”dedi.

Moody’s yaptığı açıklamada Fransız denizcilik devinin 2011 yılında “oldukça iyi” bir durumda olacağı ifadesi yer aldı.

Haber: Ahmet Özdüzgün - Deniz Haber Ajansı

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim